To je to što me zanima!

Srb: Za više komemoracija u Jasenovcu krivi su HDZ i SDP

Predsjednik HSP-a Daniel Srb na konferenciji za novinare ustvrdio je kako je riječ "o političkoj krizi" nastaloj oko odlaska u Jasenovac na komemoraciju...
Vidi originalni članak

Iz Hrvatske stranke prava (HSP) u srijedu su osudili najave za nekoliko različitih komemoracija umjesto jedne, državne komemoracije u Spomen području Jasenovac, a takvu su situaciju usporedili s tzv. "dvije kolone sjećanja" u Vukovaru, prije nekoliko godina, na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara te su za to optužili dvije najveće stranke - HDZ i SDP.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb na konferenciji za novinare ustvrdio je kako je riječ "o političkoj krizi" nastaloj oko odlaska u Jasenovac na komemoraciju.

To je primjer što se događa kad političke elite, a tu mislim na HDZ i SDP te njihove trabante, koriste određene događaje iz hrvatske povijesti i mjesta stradanja mnogih nevinih, poput Jasenovca i simbola otpora u Domovinskom ratu, Vukovar, za vlastite političke probitke, ocijenio je Srb. 

I HDZ i SDP snose odgovornost i za "podjelu vukovarske kolone " i za višestruko komemoriranje u Jasenovcu, i mi osuđujemo takvo ponašanje, dodao je te naglasio kako u Hrvatskoj moraju postojati vrijednosti i vrednote iznad razine ostvarivanja političkih probitaka.

Prigovorio je HDZ-u za tadašnje podjele u "vukovarskoj koloni", kao i SDP-u oko pitanja komemoriranja u Jasenovcu i tu stranku optužio da koristi svoj utjecaj na nacionalne manjine. Također je ocijenio da se SDP "upinje" ne bi li dokazao tezu predsjednika stranke Zorana Milanovića kako je sadašnja vlada ustašoidna.  Po Srbovim riječima, ta situacija podsjeća na akciju "Labrador" 1991. kad su pripadnici Kontraobavještajne službe tadašnje JNA postavili bombu pred vrata Židovske općine u Zagrebu kako bi diskreditirali Hrvatsku. "To što se danas događa kopija je akcije 'Labrador' i to bez eksploziva samo političkim sredstvima i to je za svaku osudu", mišljenja je Danijel Srb. "Mi to osuđujemo i smatramo da Hrvatska to treba osuditi", dodao je.

Za kandidaturu Vesne Pusić za mjesto Glavne tajnice UN-a rekao je da njena kandidatura ima potporu Hrvatske vlade te ocijenio kako je to osobito neugodna situacija za HDZ  jer joj ta stranka, s jedne strane, daje potporu, a, s druge strane, želi izbjeći bilo kakvu javnu raspravu. "Smatramo da hrvatska Vlada nije smjela podržati osobu koja je izjavila kako je Hrvatska izvršila agresiju na BiH", rekao je i tu izjavu ocijenio "izdajničkom i nedopustivom".

Idi na 24sata

Komentari 17

  • bajica1009 14.04.2016.

    Prošle godine ošla sama i napravila reklamu, na sličan naćin došća na pantovčak kao i njen sudrug tomek na čelo stranke i sada se poćeli pomazivati i okretati drugu stranu no za mene je to stara stvar jer suncokret je mala biljka u odnosu na domoljubnu bratiju koja se okreće na sve strane, tako nedavno su bili pravi pobornici stranke-partije na vlasti kao i ova persona sa naslova.

  • SAINT 13.04.2016.

    srpsko-komunističko politikanstvo naređeno iz beograda , a vazali kao pupovac i sdpeovce slušaju jer su oduvik slušali neprijatelje Hrvatske.

  • Dosta! 13.04.2016.

    I dalje kad izgleda da su se dozvali pameti,eto prva pomoć i to ne ona koja spašava.Već pomoć koja te gura dublje,a baš im bilo krenulo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare