Obavijesti

News

Komentari 17

Srb: Za više komemoracija u Jasenovcu krivi su HDZ i SDP

Srb: Za više komemoracija u Jasenovcu krivi su HDZ i SDP
1

Predsjednik HSP-a Daniel Srb na konferenciji za novinare ustvrdio je kako je riječ "o političkoj krizi" nastaloj oko odlaska u Jasenovac na komemoraciju...

VIDEO

Iz Hrvatske stranke prava (HSP) u srijedu su osudili najave za nekoliko različitih komemoracija umjesto jedne, državne komemoracije u Spomen području Jasenovac, a takvu su situaciju usporedili s tzv. "dvije kolone sjećanja" u Vukovaru, prije nekoliko godina, na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara te su za to optužili dvije najveće stranke - HDZ i SDP.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb na konferenciji za novinare ustvrdio je kako je riječ "o političkoj krizi" nastaloj oko odlaska u Jasenovac na komemoraciju.

To je primjer što se događa kad političke elite, a tu mislim na HDZ i SDP te njihove trabante, koriste određene događaje iz hrvatske povijesti i mjesta stradanja mnogih nevinih, poput Jasenovca i simbola otpora u Domovinskom ratu, Vukovar, za vlastite političke probitke, ocijenio je Srb. 

I HDZ i SDP snose odgovornost i za "podjelu vukovarske kolone " i za višestruko komemoriranje u Jasenovcu, i mi osuđujemo takvo ponašanje, dodao je te naglasio kako u Hrvatskoj moraju postojati vrijednosti i vrednote iznad razine ostvarivanja političkih probitaka.

Prigovorio je HDZ-u za tadašnje podjele u "vukovarskoj koloni", kao i SDP-u oko pitanja komemoriranja u Jasenovcu i tu stranku optužio da koristi svoj utjecaj na nacionalne manjine. Također je ocijenio da se SDP "upinje" ne bi li dokazao tezu predsjednika stranke Zorana Milanovića kako je sadašnja vlada ustašoidna.  Po Srbovim riječima, ta situacija podsjeća na akciju "Labrador" 1991. kad su pripadnici Kontraobavještajne službe tadašnje JNA postavili bombu pred vrata Židovske općine u Zagrebu kako bi diskreditirali Hrvatsku. "To što se danas događa kopija je akcije 'Labrador' i to bez eksploziva samo političkim sredstvima i to je za svaku osudu", mišljenja je Danijel Srb. "Mi to osuđujemo i smatramo da Hrvatska to treba osuditi", dodao je.

Za kandidaturu Vesne Pusić za mjesto Glavne tajnice UN-a rekao je da njena kandidatura ima potporu Hrvatske vlade te ocijenio kako je to osobito neugodna situacija za HDZ  jer joj ta stranka, s jedne strane, daje potporu, a, s druge strane, želi izbjeći bilo kakvu javnu raspravu. "Smatramo da hrvatska Vlada nije smjela podržati osobu koja je izjavila kako je Hrvatska izvršila agresiju na BiH", rekao je i tu izjavu ocijenio "izdajničkom i nedopustivom".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa