To je to što me zanima!

Srbi kupuju devet helikoptera, a Nijemci će im pokloniti još 4?

Prema nepotvrđenim izvješćima Njemačka bi Srbiji trebala donirati još četiri rabljena helikoptera kako bi srpsko ratno zrakoplovstvo imali flotu od 10 helikoptera
Vidi originalni članak

Britanski vojni magazin tvrdi da će Njemačka donirati Srbiji četiri korištena Airbusova vojna helikoptera tipa "H145M". Podsjećaju i na nedavno potpisani vojni ugovor kojim Srbija od kompanije Airbus kupuje devet istih helikoptera; šest za vojsku i tri za policijske snage.

 Radi se o dvomotornim modelima H145M, a Airbus će također surađivati sa Srbijom u obuci osoblja i certifikaciji zavoda 'Moma Stanojlović'.

Ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana Vojske Srbije i helikopterska jedinica MUP Srbije, opremaju se posljednjom generacijom helikoptera za izvršavanje najzahtjevnijih misija.

Idi na 24sata

Komentari 128

  • angeloo 15.08.2018.

    Šta tako ćemo, braćo Nijemci?

  • statebriga1312 06.01.2017.

    U sta volim kad cujem ono razbit cemo vas ko 95... a deca ne znaju da je 95 bio samo narod i par zardjalih tenkova

  • dahhmal 06.01.2017.

    Uglavnom je ovo sve politika srbi naravno ko srbi malo bi ovoga pa malo onoga sada su im rusi braca ali bi oni i u EU tak da je to samo neko prepucavanje za nas Hrvate nebitno jer koliko god modernih helikoptera ili aviona imali cobani ostaju cobani ako se vratimo u vrijeme JNA samo se pitajte od kuda su bili piloti

Komentiraj...
Vidi sve komentare