To je to što me zanima!

Srbija će jamčiti za Šešelja ako će poštivati sve uvjete Haaga

Srpska vlada, prema uvjetima Haaga, mora preuzeti optuženog Vojislava Šešelja u Nizozemskoj i otpratiti ga u Beograd. Šešelj je rekao da se neće pridržavati uvjeta
Vidi originalni članak

Vlada Srbije spremna je pružiti jamstvo za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, optuženog pred haaškim Tribunalom, pod uvjetom da se on u pravno obvezujućoj formi izjasni kako će poštivati sve uvjete koje odredi ili s njim dogovori nadležno sudsko vijeće tribunala, priopćila je danas srpska vlada, a prenose mediji u Srbiji.

U priopćenju se navodi kako je srpska vlada i do sada davala jamstva optuženima na haaškom Tribunalu kada su joj se obratili i do sada je "uspješno provela sve naloge o privremenom puštanju na slobodu državljana Republike Srbije optuženih pred MKTJ". 

Šešelj je još prije dva tjedna najavio da ukoliko bude privremeno pušten na slobodu, neće se javljati policiji, niti nositi elektronsku narukvicu ili druge predmete kojima se narušava ljudsko dostojanstvo, sudjelovat će u političkom životu Srbije, na javnim skupovima, davati će intervjue novinama, gostovati u televizijskim emisijama i "javno kritizirati Tribunal kao nelegalni međunarodni sud" i jedino će se pridržavati odredbe da neće napuštati Srbiju.

Srpska vlada, prema uvjetima Haaga, mora preuzeti optuženog Šešelja u Nizozemskoj i otpratiti ga u Beograd do mjesta gdje će biti u kućnom pritvoru i izvještavati Haag o svim događajima pa i odlascima kod liječnika te ga nadzirati dok je u kućnom pritvoru. 

Šešelj je rekao da ne želi jamstvo srpske vlade koju, inače, ne priznaje, a i ne može smisliti prve dužnosnike Srbije, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića koji su izašli iz Šešeljeve radikalne stranke i osnovali novu. To im Šešelj nikada nije oprostio pa ih, kada god ima priliku, optužuje za zločine u Hrvatskoj 90-tih.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • hadzostrogi 03.07.2014.

    Da su imali ikakav cvrst dokaz vec bi ga osudili. Zahebavaju se s njim 10 godina i nista Sve svjedoke je deklasirao i vecinu argumentovano ismijao kao i sam tribunal. Sta ce drugo uraditi nego ga pustiti.

  • skejt u snijegu 03.07.2014.

    sad može da se kandiduje na izborima.

  • maria mardesic 03.07.2014.

    Cudan taj sud '' kako ga vise nisu osudili koji je to cirkus od suda ,,jedanaest godina jos nikakve sudske odluke pa to je za nevjerovati ,,sad ce on njih tuziti neka plate idioti ,za seselja me nije briga niti kao za onaj lanjski snijeg ,,neka krepaje u mukama sta duze to je zasluzio koliko je nevinih poubija ,,proklet bio .

Komentiraj...
Vidi sve komentare