To je to što me zanima!

Srbija je najavila nove mjere, studenti izašli na ulice Beograda

Nakon što je u četvrtak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio kako se zatvaraju studentski domove, brojni su studenti počeli prosvjedovati
Vidi originalni članak

Zbog lošeg epidemiološkog stanja u glavnom gradu Srbije, predsjednik Aleksandar Vučić donio je nove mjere. Iako je bilo najavljeno da će blokirati cijeli Beograd, to se ipak neće dogoditi. Ipak će se ograničiti broj ljudi u zatvorenim prostorima na sto, a na otvorenom na 500. 

Također, od ponedjeljka će naplaćivati kazne za one koji ne nose maske u shopping centrima i gradskom prijevozu. Kazna će iznositi od 5000 do 6000 dinara, odnosno između 300 i 400 kuna, no to će Vlada donijeti odluku. 
Zatvaraju se studentski domovi i kafići. 

- Volio bih da imamo povoljniju situaciju. Beograd je najveći problem, 82.5 posto zaraženo je u glavnom gradu. Sve ostalo je pod kontrolom - izjavio je Vučić. 

Upravo zbog najave da će se zatvoriti studentski domovi, brojni studenti su u četvrtak navečer izašli na ulice. Krenuli su u prosvjednu šetnju, uzvikujući "Nećemo kući". Okupili su se kod kružnog toka nedaleko od zgrade općine Novi Beograd i najavili da ako se u petak do 18 sati ne donese odluka da studenti ostanu u domovima, oni će iz svih domova krenuti ka Vladi.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 03.07.2020.

    Kod njih će uskoro Građanski Rat!

  • Googleman 03.07.2020.

    Sad kad je osigurao novi mandat, može kako hoće.

  • kajzer/soze/80🇷🇸 03.07.2020.

    Sve ostalo pod kontrolom, haha.. Zato ga ja nisam glasao jer je lažov i manipulant, a opet sa druge strane uradio je za napredak države u ovih poslednjih par godina što niko nije! Najveća glupost je bio onaj policijski čas, kad stalo sve, tada rekao da hoće da sačuva živote ne zanima ga ekonomija, a sada da ne sme da stane ništa, samo maske da de nose.. Sam sebi lik skače u usta.. Baš me zanima kako će ovo da reše sa studentima.. Prošli izbori podigao akcize na gorivo i još neke stvari, neka, to najviše pogadja njegove glasače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare