To je to što me zanima!

Srbija: Poslali dijete u školu, a čekali rezultate korona testa. Stigli su navečer. Svi pozitivni

Neodgovorni roditelji u Kragujevcu nisu obavijestili ravnateljicu da cijela obitelj čeka rezultate testa na koronu. Rezultati su stigli navečer. Prijeti im od 3000 do 10.000 kuna kazne
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj škola počinje 7. rujna, mnogi roditelji i mališani još ne znaju kako će sve funkcionirati, uz posebnu regulaciju nastave zbog epidemije koronavirusa.

Pogledajte video: Škola u Hrvatskoj počinje 7. rujna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Srbiji je škola počela, a s njom i prvi veliki problemi vezani za pravila i koronu. U Kragujevcu je 1. rujna u školu došla učenica šestog razreda..

Roditelji nisu obavijestili ravnateljicu da cijela obitelj čeka rezultate testa na koronu. Rezultati su stigli navečer. Svi u obitelji, uključujući djevojčicu, pozitivni su na koronu, prenosi Blic.

- To je neodgovorno ponašanje roditelja. Znali su da čekaju rezultate testa, a svejedno su dijete poslali u školu. Snosit će sankcije - rekli su za Blic iz Ministarstva prosvjete.

NEMA LABAVO Fuchs: Učenike koji neće nositi masku moći će se poslati kući. Mali Šimun kreće u vrtić

Dragana Mijović, direktorica škole, rekla je da roditelji nikome nisu rekli da čekaju rezultate, a dobili su ih navečer kad su javili školi da je djevojčica zaražena, kao i svi ukućani koji su se testirali.

- Obavijestili smo sve, odmah smo poduzeli mjere. Sva djeca koja su bila u tom području nosit će maske, pooštrili smo dezinfekciju i provjetravanje prostora. Druga djeca normalno dolaze u školu. Još jedanput apeliramo na roditelje, ne šaljite djecu u školu ako čekate nalaze testa na koronu - rekla je ravnateljica za Blic.

Video: Hej, gdje ti je maska? Upozorio je prvašić reporterku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Roditeljima kazna od 3.000 -10.000 kuna?

Ovo nije prvi takav slučaj u Srbiji.

Prvi je bio u jednog beogradskog osnovnoj školi gdje su roditelji na nastavu poslali dijete koje ide u treći razred, iako su čekali njegov nalaz na koronu. On je stigao i bio je pozitivan.

Roditeljima zbog ugrožavanja javnog zdravlja i kršenja propisa kojima se sprječava širenje epidemije korona virusa prijeti kazna od 3.000 do 10 tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • tomislav31 03.09.2020.

    Naravno da hoće .

  • ping-pong 03.09.2020.

    Srbija (jedna rijec je dovoljna!).

  • jabuka5 03.09.2020.

    da li su testovi sto posto sigurni ,,,,,ako je neko zdrav i nema baš nikakvih simptoma , čemu ga testirati ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare