To je to što me zanima!

Srbija šalje pomoć za gašenje požara na grčkim otocima

Timovi će krenuti u Grčku u utorak popodne i bit će raspoređeni na lokacijama za koje grčke vlasti odrede da je pomoć najpotrebnija, navodi se u priopćenju
Vidi originalni članak

Srbija će poslati vatrogasce, vatrogasna vozila i medicinski tim u Grčku kao pomoć u gašenju katastrofalnih požara koji su su zahvatili nekoliko grčkih otoka, priopćio je u ponedjeljak srbijanski MUP.

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić je, slijedom dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i grčkog premijera Kiriyakosa Micotakisa, naložio da Sektor za izvanredne situacije MUP-a uputi Grčkoj tim od 36 vatrogasaca-spasitelja i 14 vatrogasnih vozila koji će pomoći u gašenju požara, navedeno je u priopćenju.

VELIKA OPERACIJA U Grčkoj se nastavlja borba protiv požara: Evakuirano oko 30.000 turista za vikend

Dio tim bit će medicinska ekipa sa sanitetskim vozilom.

Timovi će krenuti u Grčku u utorak popodne i bit će raspoređeni na lokacijama za koje grčke vlasti odrede da je pomoć najpotrebnija, navodi se u priopćenju.

BUKTINJA U GRČKOJ Ministarstvo vanjskih poslova: U požarima na Rodosu u Grčkoj nema životno ugroženih Hrvata

Vatrena stihija na grčkom otoku Rodosu traje od utorka i širi se, potpomognuta vjetrom. Već su avakuirane tisuće inozemnih turista i mještana, a požari su buknuli i na još nekoliko grčkih otoka.

Na ljetovanju u Grčkoj je i više tisuća turista iz Srbije, a direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio je danas beogradskim medijima da su srpski turisti dobro, na sigurnome i da neće biti otkazivanja ugovorenih aranžmana. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare