To je to što me zanima!

Srbija: U tuči neonacista i građana 4 ozlijeđene osobe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U sukobu s nacistima u nedjelju u Novom Sadu uhićen je vođa Nacionalnog stroja i 50 njegovih pristaša. U Srbiji smatraju kako je to tek početak sukoba
Vidi originalni članak

U sukobu neonacista i građana u nedjelju u Novom Sadu u Vojvodini ozlijeđene su četiri osobe te je uhićen Goran Davidović, vođa tzv. Nacionalnog stroja i pedeset osoba, mahom pristaša tog neonacističkog pokreta, piše B92. Naime, nešto dalje isti dan u centru grada je održan mirni antifašistički skup, a sukob su započeli neonacisti napadom na antifašiste. Vođe stranaka tog skupa za događanja taj dan u Vojvodini krive ministra unutarnjih poslova Dragana Jočića te su ga pozvali da podnese ostavku. Jočić je prije skupa, naime, obećao kako do sukoba neće doći. U Srbiji smatraju da je to tek početak sukoba te traže da država intervenira uklanjanjem neonacista s ceste i njihovo uhićenje. Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ogorčen je jer su neonacisti napali građane bez razloga i to pred očima policije.
- Ako netko misli da je današnji događaj politiziran, onda pravi veliku pogrešku. Naša vojska je pod sumnjom da štiti haaške optuženike, ali nema nikakve sumnje da je danas bila utočište ideja kojima se sudilo u Nürnbergu - kazao je Jovanović.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • theviper 09.10.2007.

    koji jadnici...

  • ale 08.10.2007.

    mozda jubito-kirin zna koliko ima kriminala u srbiji hahahaha :-)

  • maya0007france 08.10.2007.

    Beru sto su sijali.... pitam se samo koliko kriminala ima u Srbiji....

Komentiraj...
Vidi sve komentare