To je to što me zanima!

Srbija uputila prosvjednu notu BiH zbog napada na Vučića

Ministar vansjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije, Aleksandra Vučića
Vidi originalni članak

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je prosvjednu notu Ministarstvu vanjskih poslova BiH zbog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića tijekom komemoracije u povodu obilježavanja 20. obljetnice genocida u Srebrenici, nazvavši napad pokušajem ubojstva.

"Predsjednik vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojom nazočnošću pokazao je spremnost pokloniti se srebreničkim žrtvama i napraviti korak dalje u odnosima u regiji, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od dužnosnika BiH očekujemo javnu osudu pokušaja ubojstva predsjednika vlade Republike Srbije", piše se u noti srbijanskog ministarstva vanjskih poslova upućenog službenom Sarajevu.

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine pronađu napadače na predsjednika vlade Republike Srbije i kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju o ishodu postupka obavijeste", navodi se u priopćenju MSP.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije, javlja B92.net.

Predsjedništvo BiH uputilo ispriku Vučiću

I Predsjedništvo BiH najoštrije je osudilo napad na Vučića u Potočarima i premijeru Srbije poslalo ispriku, javlja Klix.ba.

Predsjedništvo BiH zahvalilo  je premijeru Vučiću za dolazak u Srebrenicu jer je to učinio u duhu pomirenja i s namjerom da oda počast žrtvama.

U priopćenju Predsjedništva BiH se navodi da od nadležnih policijskih i pravosudnih organa na svim nivoima Predsjedništvo BiH zahtjeva da hitno provedu detaljnu istragu s ciljem identifikacije izvršitelja napada.

Predsjedništvo BiH zahtijeva da se ispita i utvrdi odgovornost obavještajno-sigurnosnih i policijskih agencija Bosne i Hercegovine za eventualne propuste koji su doveli do ugrožavanja sigurnosti premijera Vučića.

Svim stranim delegacijama Predsjedništvo BiH uputilo je ispriku zbog doživljene neugodnosti.

Predsjedništvo BiH jedinstveno je u stajalištu da s punom predanošću nastavi raditi na ubrzanju procesa pomirenja, obnovi narušenog povjerenja i unaprjeđenju odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.


Idi na 24sata

Komentari 74

  • Vjevegrica 13.07.2015.

    evo, napokon se nakon 20 godina truda i rada vidi da su u biti srbi bili zrtve

  • dgasp 12.07.2015.

    Vučić je znao da u Srebrenici neće biti dočekan prijateljski. Došao je sa figom u đžepu. Priznavanje krivnje dovodi do pomirenja. Nisu genocid u Srebrenici počinili svemirci. Srbija je započela sve ratove i zato moraju preuzeti odgovornost.

  • Beogradjanka 12.07.2015.

    Sve to sto vi pricate o nama istim recnikom i Seselj prica o vama.Da li je moguce da takvog coveka mozete slediti,a ocigledno je da bi se jako obradovali da se Vucicu stvarno nesto ruzno desilo.Ja ne preferiram tog coveka ali ga netreba ni ubiti.Bas ste Seseljevci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare