Obavijesti

News

Komentari 74

Srbija uputila prosvjednu notu BiH zbog napada na Vučića

Srbija uputila prosvjednu notu BiH zbog napada na Vučića
11

Ministar vansjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije, Aleksandra Vučića

VIDEO

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je prosvjednu notu Ministarstvu vanjskih poslova BiH zbog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića tijekom komemoracije u povodu obilježavanja 20. obljetnice genocida u Srebrenici, nazvavši napad pokušajem ubojstva.

"Predsjednik vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojom nazočnošću pokazao je spremnost pokloniti se srebreničkim žrtvama i napraviti korak dalje u odnosima u regiji, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od dužnosnika BiH očekujemo javnu osudu pokušaja ubojstva predsjednika vlade Republike Srbije", piše se u noti srbijanskog ministarstva vanjskih poslova upućenog službenom Sarajevu.

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine pronađu napadače na predsjednika vlade Republike Srbije i kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju o ishodu postupka obavijeste", navodi se u priopćenju MSP.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije, javlja B92.net.

VIDEO

Predsjedništvo BiH uputilo ispriku Vučiću

I Predsjedništvo BiH najoštrije je osudilo napad na Vučića u Potočarima i premijeru Srbije poslalo ispriku, javlja Klix.ba.

Predsjedništvo BiH zahvalilo  je premijeru Vučiću za dolazak u Srebrenicu jer je to učinio u duhu pomirenja i s namjerom da oda počast žrtvama.

U priopćenju Predsjedništva BiH se navodi da od nadležnih policijskih i pravosudnih organa na svim nivoima Predsjedništvo BiH zahtjeva da hitno provedu detaljnu istragu s ciljem identifikacije izvršitelja napada.

Predsjedništvo BiH zahtijeva da se ispita i utvrdi odgovornost obavještajno-sigurnosnih i policijskih agencija Bosne i Hercegovine za eventualne propuste koji su doveli do ugrožavanja sigurnosti premijera Vučića.

Svim stranim delegacijama Predsjedništvo BiH uputilo je ispriku zbog doživljene neugodnosti.

Predsjedništvo BiH jedinstveno je u stajalištu da s punom predanošću nastavi raditi na ubrzanju procesa pomirenja, obnovi narušenog povjerenja i unaprjeđenju odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.