To je to što me zanima!

Srbijanske udruge nestalih kod predsjednice Grabar Kitarović

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović na sastanku su bili predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici sigurnosno-obavještajnih agencija Republike Hrvatske
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u petak u posjet predstavnike srbijanskih udruga nestalih, slijedom dogovora tijekom prošlotjednog posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, a glavna tema bilo je pitanje rješavanja sudbine osoba srpske narodnosti, nestalih na području Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović na sastanku su bili predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici sigurnosno-obavještajnih agencija Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda hrvatske predsjednice.

Sastanku je nazočila i veleposlanica Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, Mira Nikolić, priopćeno je iz Ureda Predsjednice Republike.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Glavna tema ovog susreta bilo je pitanje rješavanja sudbine osoba srpske narodnosti, nestalih na području Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata. Izaslanstvo je izvijestilo hrvatsku predsjednicu o svojim dosadašnjim aktivnostima i naporima u pronalasku i rasvjetljavanju sudbina nestalih, dodaje se u priopćenju.

Polazeći ponajprije od prava obitelji da saznaju istinu o sudbini svojih najmilijih, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je snažnu potporu Republike Hrvatske i ustrajnu osobnu predanost u rješavanju ovog pitanja. Kazala je kako je to prvenstveno humanitarno pitanje te da vjeruje kako će dijalog omogućiti jedan pozitivan iskorak.

SUSRET U BEOGRADU Vučićevo obećanje: 'Za Hrvate u Srbiji dolaze bolja vremena...'

U razgovoru je naglašena nužnost suradnje svih uključenih te izražena nada obje strane da će predstojeći mjeseci donijeti napredak kako bi se neizvjesnost obitelji privela svom kraju.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izvijestio je o dosad učinjenom te je naznačio spremnost kontinuirane suradnje o pitanjima koja su istaknuli predstavnici udruga nestalih, stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • 25.02.2018.

    Prvo se treba ispricati srbima u hrvatskoj jer dosao i huskao inicirajuci rat i otisao. Tko je kome bio neprijatelj do tada? Ne mozes izazvati rat u drzavi a da strada samo jedna strana. Srbi od vajkada imaju drugaciji pogled na rat kao i na kosovsku bitku. Oni ne mogu protiv sebe.

  • Puta Madre 25.02.2018.

    Sad i ti njima daj papire od troje nestalih koji su već pronađeni kao i tebi vučić.a je te izradio ko zadnju tuku.

  • ivankapas 25.02.2018.

    Gdo Kitarovic, kada cete primiti marginalke? Jadno na sto ste se spustili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare