To je to što me zanima!

Sreten Jocić: Žao mi je Draže, ali zašto bih i ja tako prošao?

BEOGRAD: U nastavku suđenja Joci Amsterdamu videovezom je već treći dan svjedočio Robert Matanić koji je da kako je svjedok Marjanović 'notorni narkoman'
Vidi originalni članak

Na Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. u Zagrebu. Već treći dan zaredom videovezom iz Zagreba svjedoči Robert Matanić. Jocić je u četvrtak, prije no što je počeo Mataniću postavljati pitanja, zatražio čašu vode "kako se ne bi srušio u nesvijest", piše Večernji list. Pitao je Matanića je li ikada poslao Tomislava Marjanovića da doveze Slobodana Đurovića u njegov stan, kao što je krunski svjedok Marjanović rekao policiji. Matanić mu je odgovorio da je to izmišljotina. 

Thank you very much, rekao je Joca Mataniću

- Nije sporno da je on notorni narkoman? - pitao je dalje Jocić, a Matanić je odgovorio da je to činjenica. Jocić ga je zatim pitao o "nekom Perkoviću kojeg je spominjao". 

- On je šef špijunaže i kontrašpijunaže u Hrvatskoj - objasnio je Matanić. Tada se Joca raspričao. Kazao je kako je on Perkovića upoznao u Buenos Airesu 1992. 

- Bio je u društvu ustaškog zlikovca Ive Rojnice, koji je dao 50 milijuna za HDZ... - pričao je Jocić, a suci su ga bezuspješno pokušali prekinuti. Matanić je s druge strane samo tiho izgovorio kako ne zna za to. 

- Je li Perković bio superioran Tomislavu Karamarku? - pitao je Jocić. Matanić je još jednom odgovorio da ne zna. Nakon toga pitao ga je sjeća li se boravka dvojice "Zemunaca" u Zagrebu, a Matanić je odgovorio da je čitao o tome u novinama. 

- Je li moguće da im je Karamarko pružao zaštitu? - pitao je Amsterdam na što ga je sudac konačno prekinuo. Jocić se pobunio rekavši da mu se "sudi kao Draži Mihailoviću".

- Žao mi je Draže, ali zašto bih ja imao njegovu sudbinu? - poručio je sucu.

Joca čestitao rođendan ženi

Robert Matanić je još jednom ponovio da nije znao Jocu Amsterdama od prije te da Marjanović izmišlja u svom iskazu. Dodao je i kako je laž da je Jocić za likvidaciju Pukanića platio milijun i pol eura. Joca mu je na to rekao da se ne ljuti na njega i da on nije uhićen zbog njegovog iskaza već zbog iskaza kojeg je dao Tomislav Marjanović. Pitao ga je kada je on točno došao u Bugarsku.

Činjenica je da je narkoman, Matanić o Marjanoviću

- Ne mogu se točno sjetiti, 2002. ili 2003., ali poslije vašeg hapšenja - odgovorio mu je Matanić.

- Thank you very much! Zadovoljan sam - rekao je Joca i čestitao rođendan svojoj supruzi u publici.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare