To je to što me zanima!

Srpski navijači najavili nerede, razmišlja se o zabrani Parade

Navijači Rada za vrijeme utakmice s Jagodinom u nedjelju razvili su transparent s porukom "Zbog obaveza u centru grada 6. listopada nismo na utakmici Rada"
Vidi originalni članak

Nakon što su neki nogometni navijači najavili suprotstavljanje Paradi ponosa u Beogradu 6. listopada, srbijanski premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u ponedjeljak je izjavio kako će zabraniti paradu ako procjeni da će ona biti skup visokog rizika, prenosi Blic. Naglasio je da o eventualnoj zabrani neće odlučivati vlada već njegovo ministarstvo.

Dačić je ocijenio da bi pojedini sadržaji koje su najavili organizatori, poput izložbe u kojoj se Isus Krist dovodi u direktnu vezu za LGBT populacijom, mogli potaknuti nasilje na skupu.

- Atmosfera nije dobra, ovdje je riječ o ljudskim pravima, ali poruke uvredljivog sadržaja koje su dio cijelog skupa ne doprinose tome da sve prođe sigurno. Zbog jedne karikature proroka Muhameda čitav muslimanski svijet se digao na noge i organizirane su velike demonstracije - rekao je Dačić.

Osim nogometnih navijača Paradi ponosa protive se i pokreti Naši i Dveri, koji su za taj dan također najavili skupove. Iz Dveri poručuju da će nenasilnim metodama pokušati postići zabranu manifestacije, a najavljuju i tužbu protiv organizatora izložbe.

Navijači najavili nerede

Beograd se priprema za paradu ponosa u subotu 6. listopada, a čini se da tamošnji navijači nogometnih klubova već najavljuju nerede. 

Naime, navijači Rada, koji su članovi skupine 'United force', za vrijeme utakmice s Jagodinom u nedjelju razvili su transparent s porukom "Zbog obaveza u centru grada 6. listopada nismo na utakmici Rada". 

Tako su indirektno najavili kako će se u subotu suprotstaviti Paradi, a neće na tribinama podržavati klub koji igra protiv OFK Beograda na Karaburmi, piše Blic

Idi na 24sata

Komentari 112

  • Nixy 02.10.2012.

    To se ne moze nazvat paradom, to je cisto izazivanje i igranje srecom... Bravo " Srbi " ne dajte da vas je*** skupina pede***

  • uporni 02.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Leonardokipic 02.10.2012.

    Nisam za nasilje, međutim mišljenja sam da oni tom paradom provociraju društvenu sredinu koja je konzervativna i još mnogo godina će ostati takva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare