To je to što me zanima!

Srpski premijer: Hrvati više ne žele dobar odnos, to je opasno

S Hrvatskom ćemo morati obnoviti inicijativu da građani mogu u dvije zemlje putovati samo s osobnom iskaznicom. To je više u interesu Hrvatske, smatra Ivica Dačić
Vidi originalni članak

Srbijanski premijer Ivica Dačić ocijenio je kako je 'jako opasno to što Hrvatska ulaskom u EU prestaje biti zainteresirana za dobre odnose sa susjedima'. Na Beogradskom sigurnosnom forumu u hotelu Hyatt istaknuo je kako posljedice takvog odnosa već osjeća i BiH, prenosi tportal.

- S Hrvatskom ćemo morati obnoviti inicijativu da građani mogu u dvije zemlje putovati samo s osobnom iskaznicom, bez putovnice. To je više u interesu Hrvatske, prvenstveno zbog turista iz Srbije. Hrvatska takav sporazum već ima s BiH i Crnom Gorom - izjavio je Dačić. 

Kazao je kako su prije dvije godine Josipović i tadašnja premijerka Kosor prihvatili tu njegovu inicijativu, ali da je do danas izostala 'pravna i politička realizacija'.

- Sve države Balkana dužne su surađivati u interesu svojih građana i ne smiju se eurointegracijski procesi u bilo kojoj zemlji kočiti pod bilo kakvim izgovorom, jer bi to destabiliziralo regiju - rekao je Dačić.

Idi na 24sata

Komentari 322

  • brnado 27.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 23.09.2012.

    Dosta mi je ove rasprave i neću joj više ničime pridonositi. U mojem mikrokozmosu nije bilo Srba, nema ih sada niti će ih ikad biti. Zbog povijesnih činjenica i svih događaja na ovim prostorima ne vjerujem niti njihovim političarima niti narodu niti pojedincima. ne vjerujem niti hrvatskim političarima, a moj narod je ionako stava da je "dragi Bogek tak štel, pa bu bolše sutra". Moji ideali sa kojima sam išao braniti Hrvatsku su ionako davna prošlost.

  • maligrom 23.09.2012.

    dobiti osobnu da se moze u uci u hrvatsku pa to je gospodo sloboda kretanja bez carine i poreza ili prireza,to je imala prije svedska i danska i oni nisu ratovali izmedju a norveska i finska trebala je putovnica za ove dvije drzave pa gospodo gledajuci politicki srbija nece ni uci u EU prije ce se EU raspasti negoli i ude,gospoda srbi znaju sta hoce uvijek su nesto trebali za uzavrat jer sta ce njima europa ako mogu u europu kad hrvatska udje takticki su vec u njoj ako ovi nasi PUNOGLAVCI to dopuste to ce biti katastrofa,oni nama sigurno trebaju radi granice da se to prije rijesi aoni traze slobodno kretanje u europi tj buducoj hrvatskoj koji su to pametnjakovici da vidio sad nase politicare sta ce rijesiti po tom pitanju i jesu li uopce sposobni po tom pitanju a sumnjam da jesu

Komentiraj...
Vidi sve komentare