To je to što me zanima!

Odgodili deložaciju obitelji koja nije vratila stan Gradu Zagrebu

Stan u Novskoj 30 obitelji Ivanović je 1993. dobila na privremeno korištenje. Obitelj je kasnije dobila novi stan na Vrbanima, no stan u Novskoj nikada nisu vratile Gradu
Vidi originalni članak

Za ovaj ponedjeljak u 10 sati bila je zakazana deložacija iz stana na adresi u Zagrebu, Novska 30 u kojem žive Suzana Ivanović i Ivana Ivanović no ona nije provedena. 

Pravomoćnim i ovršnim rješenjem Općinskog građanskog suda u Zagrebu određena je ovrha o iseljenju stanara i predaji stana Gradu Zagrebu. 

Stan je, inače, dodijeljen obitelji Ivanović 1993. godine na privremeno korištenje na rok do 31.03.1993. godine, Rješenjem Skupštine Grada Zagreba. Nakon isteka vremena, stan nisu vratili u posjed Gradu Zagrebu te je 2004. godine pokrenut postupak iseljenja. 

2015. godine Ministarstvo branitelja obavijestilo je Grad Zagreb da je obitelji Ivanović dodijeljen stan u Zagrebu, na Vrbanima, međutim predmetni stan na adresi Novska 30, iako su stambeno zbrinute, Suzana i Ivana Ivanović nisu predale u posjed Gradu Zagrebu. 

Prilikom zakazanog preuzimanja stana za dan 17.08.2015. godine, u stanu su zatečene Suzana Ivanović i Marija Jagar-rođakinja njezinog pokojnog supruga koje su izjavile da se Marija Jagar doselila u stan u siječnju 2015. godine i to sa dvoje malodobne djece.

Stan ponovno nije predan u posjed Gradu Zagrebu, a uvidom u evidencije utvrđeno je da obitelj Jagar već bespravno koristi čak dva stana na adresama Trnjanska cesta 60 i Trnjanska cesta 35, koji stanovi se također nalaze u imovini Grada Zagreba. 

Tako je Marija Jagar već u posjedu stana koji je u imovini Grada Zagreba, Trnjanska cesta 60. Vezano uz predmetni stan također je u tijeku ovršni postupak radi iseljenja. Zadnja zakazana deložacija za 27.07.2016. godine odgođena je odlukom suda.


 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • škver 20.09.2016.

    Koja jadna država?????

  • milla38 19.09.2016.

    Na koliko mjesta ta zivi.Kako mogu dobiti toliko stanova.Ja sam u Osijeku i dok nisam zadužila sebe ,pola muža i dio mame i sama kupila stan bila sam podstanar.

  • MAX 2010 19.09.2016.

    Dakle bezobrazluk na 15. potenciju.....gomila mukte nabavljenih stanova, + pretpostavljami razna socijalna prava i sada se oglušuje o sudsku odluku nakon dvije decenije besplatnog korištenja i devastiranja ??! Tu je živi zid trebao podržati pravnu državu jer jedni nemaju (tko zna zašto).-ništa a drugi "koriste"-švindlaju sa 3-4 . Potegnuti odgovornost koja im je budala dodijelila tolike nekretnine i po kojoj osnovi ???!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare