To je to što me zanima!

Stanić: 'Kalmeta je upravljao zločinačkom organizacijom'

Jedino nemam dokaze da su dijelili novac, to se radi tajno, ali je to logika same stvari, rekao je Mijat Stanić o optužnici protiv bivšeg ministra Božidara Kalmete
Vidi originalni članak

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata i član udruge 'Za referendum' Mijat Stanić u razgovoru za N1 rekao je kako nije previše euforičan zbog optužnice protiv Božidara Kalmete, ali vjeruje da će biti osuđen. 

- Na kraju sam odlučio podnijeti jednu sasvim konkretnu kaznenu prijavu gdje ću navesti tu ekipu koja je zapravo bila zločinačka organizacija. Ja sam optužio Božidara Kalmetu da je isplanirao, osmislio, ustrojio, upravljao i nadzirao tu zločinačku organizaciju, da su dijelili novac. Jedino nemam dokaze da su dijelili novac, to se radi tajno, ali je to logika same stvari. To što sam ja napisao, napisao sam temeljem dokumentacije koju sam imao i temeljem onog što su mi rekli svjedoci. Kalmeta nikad ništa neće priznati. Ako se s njim nešto dogovara što mu ne odgovara, iskoristit će svaku priliku da vam slaže. On će podbočiti 50 ljudi da sebe izvuče - rekao je Stanić.

Komentirao je i referendumsku inicijativu o referendumu za koju treba skupiti 381.000 potpisa. Kazao je kako već imaju neke rezultate. Inicijativom žele postići da se potpisi ne prikupljaju samo u uredima državne uprave. 

- Tu se radi o osveti ove Vlade. Jedine dvije odluke, outsourcing i davanje autocesta u koncesiju, su propale zbog referenduma. I sad nam se žele osvetiti, ali građani to neće dopustiti - poručio je Stanić.

Idi na 24sata

Komentari 215

  • tonkica344 09.06.2015.

    Doista se svatko smatra podoban svašta reći...Jadno.

  • najiram 10 09.06.2015.

    Tko je taj Mijat Stanić ...niko u HAcu nije svetac pa tako i Mijat,...No mene samo zanima zašto se ipak ovaj dokazani uhljeb Stanić javlja??Kako ide ona stara : "Ne laje pas radi sela..."...E ovoga vilom čuti. Ovaj još uvijek misli da su auto ceste naše....i sad glavno pitanje dali taj stanić nije jedan od onih koji je drpio i sad viče dršte lopova....ili pak pripada ovoj zloćinačkoj organizaciji koji su ovo donijeli kao temelj svoje stranke i kunu se da sa toga puta ne skreću..."Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..."njima je jedini cilj mutiti i zamutiti kako bi bili što duže na vlasti...

  • mamba5 09.06.2015.

    Stanicu,tko te ne zna skupo bi te platio.Nemas dokaze da je Kalmeta dijelio novac ali zato ima dokaza da si ti dijelio novac sa svojom organizacijom.Sjeti se 1989-2000 godine kad si bio blagajnik na naplati a zatim voditelj naplate.Moze te biti sram govoriti o postenju a podijelio si stotine tisuca eur sa svojim pajdasima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare