To je to što me zanima!

Stanić: Neozbiljno je slati naš referendum Ustavnom sudu

Inicijativa "Ne damo naše autoceste" te inicijativa protiv outsourcinga zastupnicima su ispred Sabora, koji danas raspravlja o Zakonu o referendumu dijelili letke
Vidi originalni članak

Inicijativa "Ne damo naše autoceste" te inicijativa oko koje je okupljeno 17 sindikata protiv outsourcinga zastupnicima su ispred Sabora dijelili informativne letke prije rasprave o Zakonu o referendumu, ali i rasprave o odluci o slanju referendumskog pitanja o outsourcingu na ocjenu Ustavnom sudu. 

Naime, Odbor za Ustav odluku je donio još početkom prosinca prošle godine, ocijenivši kako je referendumsko pitanje protuustavno, a zahtjev za raspisivanje referenduma nedopušten.

- Dijelili smo materijale kao pripremu saborskim zastupnicima da u pravom trenutku znaju pronaći pravu riječ u raspravi. Napokon je nakon sedam mjeseci došao dan i dočekali smo da se zastupnici udostoje raspraviti o sudbini inicijative o outsourcingu. 

Očekujemo da rasprava bude konstruktivna, a da zaključak bude to kako se raspisuje referendum – rekao je sindikalist Željko Stipić.

Uvjeren je da se slanjem referendumskog pitanja na ocjenu Ustavnom sudu samo kupuje vrijeme.

- Nakon ovih sedam mjeseci valjda trebali čekati još nekoliko mjeseci da narod na kraju kaže svoje mišljenje o tome što misli o izdvajanju pomoćnih poslova u javnom sektoru – prigovara Stipić.

Ispred inicijative "Ne damo naše autoceste" Mijat Stanić od zastupnika je tražio da glasaju protiv odluke Odbora za Ustav kojom se traži da se referendumsko pitanje o monetizaciji autoceste uputi na ocjenu ustavnosti. Napominju da su teze u obrazloženju odluke netočne i pravno neutemeljene.

- Teze na koje se poziva Odbor zašto treba ići na provjeru ustavnosti su netočne i ne drže vodu. Niti se prekomjerni deficit mora rješavati prodajom autocesta ili davanjem autocesta u koncesiju niti mi, kao što je navedeno, zabranjujemo uslužne djelatnosti. One se dapače čak i ne daju u koncesiju, nego se po pravilniku iz 2011., a što bi šef Odbora Peđa Grbin i ostali trebali znati, rješavaju ugovorom. Pozivamo zastupnike da ne staju iza nečeg što je neozbiljno i neodgovorno i pokazuje nestručnost – zaključio je Stanić.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • GIRIGARI 25.02.2015.

    HAC nije naš! Nije moj, a nije ni barem 99% građana. Naši su dugovi. Osobno mi je svejedno čiji je HAC. Jedino što bih želio da me razduže onoga što su me zadužili. To sada nije nemoguće. Ceste postoje i one će se održavati, a nakon isteka koncesija opet su "naše" ili već čije? Jedino što ne želim da me i ova Vlada uvali u dug, još veći nego što je bio. A ako prođe "unovčavanje" onda želim da taj novac stvarno uplati za vraćanje kredita i tako smanji glavnicu.

  • skandal 25.02.2015.

    Stanić ima svoju banku i on će vam vraćati kredite i kamate ,o,čemu mi to,pričamo ,auto ceste nisu naše nego banaka koji nas kamataraju ,treba što prije prodati auto ceste, dok nije kasno kad sjednu na naše more platforme, i od njega ne daj bože naprave crno more, i zbogom turizam,nije to bez veze nešto se,krije gdje ima vatre ima i dima,..

  • kivanus27 25.02.2015.

    Dosta je više ove monetizacije za i protiv, vrijeme je da se napravi reda u autocestama i da se uvedu vinjete a ovi uhljebi što rade na naplati i svi direktori i ostali lagano na burzu hladit jaja, jer 90% koji rade na naplatnim kućicama došli su preko veze na ta radna mjesta, zato je vrijeme da sve preuzmu stranci i da naprave reda i smanje nepotrebno trošenje novca na plaće uhljeba i nićkoristi

Komentiraj...
Vidi sve komentare