To je to što me zanima!

Stanimirović: Nije istina da su Srbi počeli rat u Vukovaru

ZLOČIN: Vojislav Stanimirović je za beogradsku “Politiku” dao niz izjava kojima grubo relativizira srpske zločine u Vukovaru. Ipak, pohvalio je Tadićevu ispriku
Vidi originalni članak

Jako je važno da se razgovara o tome kako je počeo rat u Vukovaru, jer je do sada uvijek govoreno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji, kazao je Vojislav Stanimirović, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i bivši saborski zastupnik u razgovoru za beogradsku “Politiku”. Nastavio je s još grubljim optužbama:

- Hrvatska strana stalno potencira da su iz bolnice na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje. S druge strane, imamo informacije da su u bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike - rekao je Stanimirović, dodavši ipak kako je “neupitno da je ratni zločin u Vukovaru učinjen”. Ipak je pohvalio Tadićevu ispriku, nazvavši je “civilizacijskim činom” te dodao: - Za nas je i svojevrsno olakšanje, jer je i on kao predsjednik Srbije primio teret te odgovornosti na sebe. 

Idi na 24sata

Komentari 125

  • histria0@yahoo.com 12.11.2018.

    Na tri srbina dolazi - jedan neuropsihijatar.

  • Piggy Power 08.11.2018.

    Spletkaroši bez muda...bili i ostali...

  • Boby1991 04.11.2018.

    Da Harlan von Besinger inače dečko iz Gajnica samo je ime promjenio iz svojih razloga a nikad nije nigdje bio u inozemstvu koji je proglašen stranim plačenikom odveden iz bolnice i još se vodi nestali a bio je teško ranjen nije mogao hodati inače bi skupa išli u proboj da nije. Gdje se nalazi neka mi ovaj četnik to kaže. Željko Major lakše ranjen vjerovao je u profesionalnost JNA i Ženevsku konvenciju nađen na Ovčari. S druge strane JNA imala je sve podatke o nama jer dečke koji su završili u Srbiji po logorima pri mlačenju su ispitivali o nama ostalima koje nisu zarobili a znali su neke osobne podatke koje dečki nisu znali jer smo se takoreći nedavno upoznali. I sad ovaj priča o preobučenima dok bi sam trebao odgovarati za ratne zločine u Tovarniku ali i VU bolnici jer je sudjelovao u tome. Sramota Hrvatskog sabora i države što je ikada takav sjedio u saboru i što još uvijek slobodno hoda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare