To je to što me zanima!

'Stanje je nepodnošljivo, zbog smoga svi krvarimo i kašljemo'

Suthasi je jedna od tisuću studenata koji već danima ne idu na predavanja jer su im fakulteti zatvoreni. Slično je i sa školama. Više od 450 škola u Bangkoku su zatvorili zbog toksičnog smoga
Vidi originalni članak

Stanovnici Bangkoka na ulice izlaze isključivo sa zaštitnim maskama zbog smoga, prenosi The Guardian

- Kada pogledam kroz prozor sve je zamagljeno, ne želim udisati taj zrak. Jedem ono što imam kod kuće. Sve dok ne bude nužno da izađem, ostat ću kući - kaže Suthasi (21), studentica iz Bangkoka.

Suthasi je jedna od tisuću studenata koji već danima ne idu na predavanja jer su im fakulteti zatvoreni. Slično je i sa školama. Više od 450 škola u Bangkoku su zatvorili zbog toksičnog smoga.

Kako pišu lokalni mediji, smog se formirao od ispušnih dimova od vozila i brojnih tvornica koje su smještene u gradu. Vlasti se trude uz pomoć dronova raspršiti otopinu vode i šećera kako bi očistile zrak od štetnih čestica.

- Stanje će biti loše sigurno do 4. veljače pa smo odlučili zatvoriti škole - rekao je gradonačelnik Aswin Kwanmuang.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Ivica9999 03.02.2019.

    Tamo je sve prljavo

  • spirit lamp 02.02.2019.

    A sto sad....uzivajte u smradu koji ste sami stvorili.

  • 02.02.2019.

    Modernizacija je pucanj u glavu covjecanastvu. Da im pedloze voznja par nepar da se duplo smanji zagadjenje, vjegojatno ni mnogi krsili odredbu. Ovako ce sami se na to natjerati. Mislim da se malo toga moze promijeniti do trenutka kada dodje u pitanje zivot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare