To je to što me zanima!

Dorian je sve bliži i opasniji: Florida očekuje direktan udar

Na Floridi je proglašeno izvanredno stanje, mobilizirano je 2500 pripadnika Nacionalne garde, a 1500 je u pripravnosti. Još nije naređena evakuacija, ali će biti
Vidi originalni članak

Guverner Floride pozvao je u petak stanovnike te savezne američke države da osiguraju zalihe hrane, vode i lijekova za najmanje tjedan dana i da se pripreme za nestanak električne struje i telekomunikacijskih veza jer se početkom idućeg tjedna očekuje dolazak uragana Doriana.

"Mislim da se sa prilično velikom sigurnošću može reći da će to biti snažan uragan", rekao je guverner Floride Ron DeSantis na novinskoj konferenciji, pozivajući stanovnike da se pripreme za "višednevnu" oluju.

Na Floridi je proglašeno izvanredno stanje, mobilizirano je 2500 pripadnika Nacionalne garde, a 1500 je u pripravnosti. Još nije naređena evakuacija, ali će biti kada bude poznata ruta kojom će se oluja kretati.

Izvanredno stanje proglašeno je i u 12 okruga susjedne Georgije kako bi se moglo pomoći stradalima u oluji.

Dorian bi tijekom vikenda mogao ojačati u uragan 4. kategorije. 

 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • jo2hn8ny 31.08.2019.

    U cijeloj ovoj situaciji jedino trgovci trljaju ruke.

  • Anarhosindikalist 31.08.2019.

    Sve se fino može pratiti na karti svijeta koja sadrži brojne klimatske parametre na ventusky točka kom. Trenutno najveća brzina vjetra na obodu je 102 Km/h, a nalazi se oko 900 km istočno od obala Floride.

  • 30.08.2019.

    zao mi je ljudi ali iskreno ameri su sami krivi za ovo, igraju se boga pa ce od toga i stradati, najgore je kad stradaju oni koji su najmanje krivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare