To je to što me zanima!

U Slavonskom Brodu ostali bez vode za piće: Ekološki incident

Ovo stanje se povezuje s incidentom pucanja produktovoda. Podsjetimo, u srijedu je na trasi bivšega naftnog produktovoda u Slavonskome Brodu iscurila veća količina nafte
Vidi originalni članak

Oko stotinu tisuća građana Slavonskog Broda ostalo je pred blagdane bez pitke vode.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U petak navečer je održana sjednica Gradskog stožera civilne zaštite na kojemu je dr. Ante Cvitković, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županija iznio podatke analize vode koja je uzeta s vodocrpilišta u tvornici vode na Jelasu u kojoj su pronađene nedozvoljene količine ugljikovodika i voda kao takva nije za piće već je samo tehnološka.

PROMET BIO ZATVOREN Pukla cijev u Sl. Brodu: Iscurilo oko 150 litara naftnih derivata

Novi uzorci su uzeti i poslani u Zavod za javno zdravstvo u Osijek. Rezultati se očekuju u subotu. Građanima je rečeno da vodu ne koriste ni za piće ni za kuhanje. Ovo stanje se povezuje s incidentom pucanja produktovoda. Podsjetimo, u srijedu je na trasi bivšega naftnog produktovoda u Slavonskome Brodu iscurila veća količina nafte.

MIRKO DUSPARA: 'Zataškava se eko incident. I nakon tri dana osjeti se smrad'
Iz Zagreba su prema Slavonskome Brodu krenule cisterne kojima će se dopremati pitka voda tijekom subote i sljedećih dana na za to predviđenim punktovima. 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • bajica1009 31.03.2018.

    Od 12 sati nestale cisterne sad ovce obiše trgovine i centre i još uvijek stoje i čekaju cisterne kojih nema pa nema, a objave kao da se pune demižonke na sve strane, sve je laž, toliko

  • nori 🖖 31.03.2018.

    Sad iz pipe direkt u rezervoar

  • Papatest 31.03.2018.

    Što će im voda neka piju graševinu.Nije li predsjednica sredila ekologiju kako je obečala?

Komentiraj...
Vidi sve komentare