Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Pukla cijev u Sl. Brodu: Iscurilo oko 150 litara naftnih derivata

Probni radovi na ispitivanju produktovoda su obustavljeni, a iz Zagreba je stigla tvrtka koja je opremljena za sanaciju ovakvih akcidentnih situacija. Promet je jedno vrijeme bio zatvoren

7 komentara

Za vrijeme izvođenja radova radnika tvrtke Crodux došlo je u srijedu do pucanja produktovoda koji ide prema Rafineriji nafte u susjednom Bosanskom Brodu, a kojim bi kada sve bude spremno trebao poteći plin kao novi rafinerijski energent.

Došlo je do pucanja cijevi na zapadnom ulazu u Slavonski Brod, a prema prvim informacijama radi se o manjim količinama naftnih derivata, no postojala je opasnost da se slučajnom otvorenim plameno izazove požar. Na mjesto pucanja cijevi odmah su izašli vatrogasci koji su pjenom tretirali šire područje. Policija je zatvorila promet na toj veznoj cesti i nekoliko sati ga je preusmjeravala preko Bartolovaca i Gromačnika. Iza 15 sati promet je otvoren naizmjenično jednom kolničkom trakom.

- Mi smo upravo s ciljem ispitivanja stanja produktovoda krenuli u ovaj posao. Odmah uz sami kanal uočili smo propuštanje te smo odmah alarmirali hitne službe. Vatrogasci su stigli u roku od pet minuta. Tretirali smo daleko veću površinu od one koju je akcident zahvatio - izjavio je Branko Radošević iz Croduxa, dodajući kako je iz cijevi iscurilo najviše 150 litara naftnih derivata. Na teren je izašla i inspektorica zaštite okoliša koja je naložila hitnu sanaciju. Probni radovi na ispitivanju produktovoda su obustavljeni, a iz Zagreba je stigla tvrtka koja je opremljena za sanaciju ovakvih akcidentnih situacija. 

U pitanju je produktovod naftnih derivata kojeg je hrvatska Vlada dodijelila generalu Ivanu Čermaku za distribucije plina Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu s obzirom da je dogovorena plinofikacija te rafinerije kako bi se smanjila zagađenja zraka u njenom okruženju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message