To je to što me zanima!

Stao sam na pumpi, prišao mi je tip i zamolio da ga odbacim. A onda se počeo trzati u autu

Psujem u sebi mater i njemu i sebi i gorivu i Splitu i drogici. Stišćem gas svom snagom i molim se da luđaka ne okrene na agresiju
Vidi originalni članak

Kiša je sinoć divlje udarala po haubi dok sam stiskao gas prema Splitu. Vraćao sam se iz voljenog Solina, digitalne znamenke u mraku su bljeskale brojku 00:54, a lampica za gorivo neumoljivo je cičala i zahtijevala gorivo.

Zaustavio sam se na Smokoviku, na jednoj od onih novih pumpi, i zario pištolj s dizelom u pokisli rezervoar. Kroz pljusak, ususret mi je šepao visoki tip s trening torbom na ramenu. Mokar do kosti. Govorio je nešto i gestikulirao, ali razumio sam ga tek kad se približio.

- Stari, izbacili su me nasrid ceste, jel me moš bacit do Solinske, molim te? - promuca je.

Mislio sam da mu je hladno, da je ozlijeđen ili da nije sasvim pri sebi. Pozvao sam ga u auto i odjurili smo dalje u noć.

- Ne mogu virovat, majku im je*em. Ne mogu je*eno virovat - ponavljao je, zguren na prednjem sjedištu.

- Šta je bilo? Zašto ne sidneš normalno? - pitam tipa koji se počinje sve očitije trzati i tresti glavom.

- Ne želim ti smočit sic. Izbacili su me, majku im je*em. Torcida. Izbacili su me. Išli smo u Petrinju, računa sam da ćemo pit, zajebavat se i ono, malo drogice. Al ku*ac. Ništa. Nisu bili u điru - prepričava tip i mlatara glavom. Ruke su mu svuda, nogama se upire od pod, ne želi sjesti.

Psujem u sebi mater i njemu i sebi i gorivu i Splitu i drogici. Stišćem gas svom snagom i molim se da luđaka ne okrene na agresiju.

- Sad ću nać priku na Solinskoj pa idemo dalje u đir. A oni će mi zapamtit, viruj mi. Jel mi viruješ? Jel mi viruješ?! - urla tip i tuče šakom po instrument tabli mog nježnog Renaulta.

Širom otvorenih očiju smirujem manijaka, brojim semafore i napokon ga izbacujem nešto prije Solinske. Otvorio je vrata prije nego je auto stao i zamalo odvalio one stupiće kraj Muslimanke. Pozdravljam ga. Pozdravlja i on mene, zahvaljuje. Grabi torbu i šepajući nestaje u pljusku. Gledam ga neko vrijeme. Smijem se. Palim cigaretu i razmišljam hoću li ženi reći išta o ovome. Penjem se u stan i strmoglavljujem se u krevet.

Ujutro otvaram mobitel i vidim vijest na lokalnom portalu o golom muškarcu koji je trčao po Splitu nekih sat vremena nakon naše vožnje

Idi na 24sata

Komentari 67

  • 01.01.2021.

    A na kojim je drogama onaj šta je odlučija stavit ovo u tisak... lošim ili predoziranim?

  • Mislilac 01.01.2021.

    Jedna obična večer u Splitu i okolici.

  • biberrr 01.01.2021.

    Išao u Petrinju s Torcidom,računao da će se malo zajebavati,piti,malo drogice,,,,,ali fešta mu propala jer su ga izbacili iz kombija? Čovjek bi pomslio da je u Petrinji neki mega party,a ne potres,dok ovoga sluša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare