To je to što me zanima!

Stavili mandate u mirovanje: U Sabor se vraća Ante Sanader

Šestero zastupnika mandat je stavilo u mirovanje jer su izabrani u EU parlament. Umjesto 15.000 kuna koliko su dobivali u Saboru plaća će im biti 7 tisuća eura
Vidi originalni članak

Velika smjena u saborskim klupama nakon lokalnih izbora, ali i odlaska naših predstavnika u Europski parlament nakon što Hrvatska 1.srpnja uđe u EU. U Sabor se vraća Ante Sanader nakon što nije prvi čovjek Splitsko-dalmatinske županije, s obzirom na to da se na proteklim izborima nije kandidirao. 

Iz klupa odlazi njegova zamjena Dinko Bošnjak. Željka Kolara (SDP) koji obnaša funkciju župana Krapinsko-zagorske županije u saborskim klupama mijenjat će Dubravko Bilić, koji je prisegnuo pred zastupnicima. 

Šestero zastupnika mandat je stavilo u mirovanje jer su izabrani u Europski parlament. Umjesto prosječnih 15.000 kuna koliko su dobivali u Saboru, plaća će im u Europskom parlamentu iznositi oko sedam tisuća eura. 

Iz Sabora tako odlazi laburist Nikola Vuljanić, a umjesto njega dolazi Nenad Pleše. Ružu Tomašić (HSP AS) u saborskim klupama zamijenit će Ivan Šimunović, Davora Ivu Stiera (HDZ) zamijenit će Tomislav Klarić, dok će Andreja Plenkovića (HDZ) u klupama mijenjati Damir Jelić

Mandate su u mirovanje stavili i euro-zastupnici iz kvote SDP-a Tonino Picula i Biljana Borzan, no još nije odlučeno tko će umjesto njih zasjesti u saborske klupe.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • nniixx 21.06.2013.

    Ma i treba nam tako , neka nas sprdaju i prave idiotima . Brazilci zbog malo povećanog poreza *ebu sve pred sobom a mi samo kukamo .

  • Zmar116 21.06.2013.

    Gori borovina....

  • kung fu panda 21.06.2013.

    odoh nešto popit dosta mi je

Komentiraj...
Vidi sve komentare