To je to što me zanima!

Stazić o fašniku: 'Čast mi je da su me spalili takvi primitivci'

Jutros sam otišao u apoteku kupiti kremu protiv opeklina, pa si sad to terapiram malo, rekao je Stazić. Dodao je da mu služi na čast što su ga spalili, kako kaže, takvi primitivci
Vidi originalni članak

Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a kako to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori. Ajmo glazba, odjeknulo je trgom netom prije nego što je lutka zapaljena.

Naime, u nedjelju je na karnevalu u Imotskom, ispred okupljenih roditelja i vrtićke djece, zapaljena lutka koja predstavlja istospolne roditelje s djetetom. Dijete je pak imalo lice Nenada Stazića i petokraku na čelu. Nenad Stazić za Dnevnik.hr komentirao je što misli o spaljivanju.

- Jutros sam otišao u apoteku kupiti kremu protiv opeklina, pa si sad to terapiram malo - rekao je Stazić. Dodao je da mu služi na čast što su ga spalili, kako kaže, takvi primitivci.

'KONZERVATIVNE VRIJEDNOSTI' Organizator spaljivanja lutke u Imotskom pozira uz svastiku

Čin spaljivanja u međuvremenu je osudila javnost, ali i Arsen Bauk, SDP-ov saborski zastupnik.

- Sutra ću, u Policijskoj postaji Imotski, podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona - stoji na Facebooku saborskog zastupnika i bivšeg ministra Arsen Bauka. Iz policije su nam potvrdili da su primili njegovu prijavu. Osim njega, kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom radi počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju podnijet će i udruga Dugine obitelji. Paljenje lutaka osudio je i predsjednik Zoran Milanović.

- Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti - napisao je Milanović na Facebooku.

TOMISLAV KLAUŠKI Što se uči djecu na karnevalu? Kako spaljivati gayeve i Srbe...

I Vlada je osudila spaljivanje “krnje”. Poručili su da nije karnevalski duh i satira kad se “sudi” predstavnicima manjina u hrvatskom društvu, niti je to tradicionalno i zabavno niti u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti.

'Mi smo konzervativni, to je ispravno' 

Problem u tome ne vidi Ivan Budalić, gradonačelnik Imotskog.

- Grad Imotski se nije nikad miješao u odluke organizatora karnevala, pa neće ni sad. Znate da se alegorijski spaljuje ono što je točka prijepora, oko čega se u javnosti lome koplja. Razumijem da su se neki osjetili povrijeđenima, ali to sigurno nije bila namjera organizatora - rekao je Budalić za Dalmatinski portal. Iza organizacije karnevala stoji Kulturno društvo Bakove svečanosti i njegov predsjednik Milivoj Đuka.

SRAMOTNI KARNEVAL Zapalili su gay lutke: 'Mi smo konzervativni, to je ispravno!'

- Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno - kazao je Đuka za Slobodnu Dalmaciju. Otišli smo na njegov Facebook profil kako bismo provjeriti o kakvim se to konzervativnim vrijednostima radi. Prva fotografija koja nam je iskočila na njegovu profilu je ona na kojoj pozira uz svastiku.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • mangup@dj 25.02.2020.

    Drug stazic znam gdje ima šljive na popustu javite se da poslujemo... Uvjek je sa pijancima dobro pislovati..

  • zeljkic 25.02.2020.

    Ne volim ovog tipa baš al dobro ih je o karakterizirao.... Ak su se tak jako htjeli našaliti ta beba je mogla biti i njihov Kujundžić.... e onda bi se i ja dobro nasmijala...

  • Mercedes s klasa 25.02.2020.

    Samo mu ne dirajte bicikl i bocu rakije jer tko će njemu govoriti da ne može voziti pijan

Komentiraj...
Vidi sve komentare