To je to što me zanima!

'Stečajni upravitelj pogoduje Impolu. Di su pare za radnike?

Svraka tvrdi da Gjurašić istodobno vodi čak 1212 stečajnih postupaka. Po njemu, privatizacija TLM-a, je najveća je pljačka u Hrvatskoj kojom je u tvrtki napravljen dug ukupno od 65 milijuna eura
Vidi originalni članak

Prosvjedom pred portom svoje nekadašnje tvornice nekoliko desetaka bivših radnika TLM-Tvornice prešanih proizvoda zatražilo je danas razrješenje stečajnog upravitelja Ivana Gjurašića i zaustavljanje rasprodaje nekretnina tvrtke koja im je ostala dužna 20 plaća i otpremnine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stečajnog upravitelja, među ostalim,  prozivaju i da pogoduje Impolu TLM, slovenskoj tvrtki koja je nakon stečaja pokrenula proizvodnju i na posao vratula oko 400 radnika TLM-Tvornice valjanih proizvoda. Presanice, kažu prosvjednici, Slovence ne zanimaju jer iste pogone imaju u Sloveniji, te se u stečaju preko svoje tvrtke Impol ulaganja samo žele dočepati zemljišta TLM-TPP-a. 

- Prema informacijama kojima raspolažemo, stečajni upravitelj Gjurašić istodobno vodi čak 1212 stečajnih postupaka. Kako sad Vlada ima problema s Ramljakom, predlažemo Plenkoviću da za Agrokor uzme našeg sposobnog upravitelja - rekao je predstavnik radnika Ivan Svraka.

Po njemu, privatizacija TLM-a, je najveća je pljačka u Hrvatskoj kojom je u tvrtci napravljen dug ukupno od 65 milijuna eura, a nije uloženo ništa od 107 milijuna eura koje se propali konzorcij privatizacijskim ugovorom obvezao uložiti u tvornicu.

Stav bivših radnika koji su prosvjedovali pred portom je kako Državno odvjetništvo ima sasvim dovoljno materijala da podnese kaznenu prijavu protiv tvrtke Impol ulaganja, Impol TLM-a i stečajnog upravitelja Ivana Gjurašića. 

- Postavlja se pitanje di su pare, di su pare za nas radnike - rekao je Svraka. 

TLM TPP u stečaju je od rujna 2016. godine, a procijenjena vrijednost pokretnina i nekretnina tvrtke iznosi oko 55 milijuna kuna. Od tog iznosa radnicima se duguje oko 20 milijuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 7vuk777 04.03.2018.

    1212 stečaja da vodi jedan čovjek,pa to je za ginisovu knjigu rekorda,ili rubriku vjerovali ili ne desava se u hr

  • Wiga 24_500 21.02.2018.

    Strawično,,,,dali smo radnicima posao,,mnogo posla,,a oni bi htjeli još i plaću ,,, e nemože obojeeeeeee...

  • škver 21.02.2018.

    Više se ni konci gospodarske katastrofe ,privatizacije ne mogu povatati !! To je kada državu vode podobni a sposobni daju ostavke ili odlaze !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare