To je to što me zanima!

Štednja je povećana 6,5 mlrd. kuna, a depoziti građana rastu

Pokazalo se kako Hrvati unatoč padu raspoloživog dohotka u bankama povećavaju depozite. Građani i dalje imaju dominantnu ulogu u ukupnoj strukturi štednje
Vidi originalni članak

Podaci Hrvatske narodne banke pokazuju kako su Hrvati na kraju rujna ove godine u bankama imali 136,5 milijardi kuna štednih i oročnih depozita. To je pet posto više nego krajem prošle godine, tj. 6,5 milijardi kuna više.  Podatke su prikupili povodom Svjetskog dana štednje, koji obilježavaju 31. listopada. Pokazalo se kako Hrvati unatoč padu raspoloživog dohotka u bankama povećavaju depozite, piše Novi list. Građani i dalje imaju dominantnu ulogu u ukupnoj strukturi štednje, ali njihovi depoziti rastu sporije nego prije krize.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • splićoliki 01.11.2010.

    svoju ušteđevinu ni u ludilu ne bih povjerio bankama jer bih u slučaju da banka "krepa" prošao kao i radnice koje je namagarčio KAMENSKO. Kad firma il' banka propadne namire se obično veliki i bogati koji se obično uknjiže na sve živo a malima,gle čuda,ne ostane ništa. A neki čak vjeruju da bi im država vratila novac jer jamči do te i te cifre, AHAA.

  • nostradurus 30.10.2010.

    Treba nešto znati. Štednja građana je samo sa 20% pokrivena jer je nastala multiplikacijom deponiranja/dizanja kredita. Stvarnog dotoka novca ima 5 puta manje. Ostalo je krivotvorina banaka koja je plasirana kao stvarni novac i na njemu se ubire zarada od razlike u kamatama. O novcu kao dugu postoji članak https://sites.google.com/site/financijskisustav/novac-kao-dug

  • optimist2 30.10.2010.

    Ne isplati se uopće deponirati novac u tzv."našim" bankama koje od 1991.nisu naše jer im je Tuđman i lopovi uz njega to omogućio.puno su sigurnije nekretnine,zemljišta,zlato,ili otkupljivanje tuđih dugova.stambena štednja,vrijednosni papiri,odn.dionice,devizna štednja,polako odlaze u zaborav.kamate male,za 5 god čekanja potpuno neisplativo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare