To je to što me zanima!

Šterc o porastu stanovništva: 'Doseljenici neće moći popraviti demografsku sliku Hrvatske'

Stanovništvo u Hrvatskoj poraslo je za 0,06 posto. Podaci su pokazali porast muškog stanovništva, i to najviše u dobnoj skupini od 25 do 29 godina starosti što može biti utjecaj migracijskih kretanja.
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je po privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku sredinom prošle godine živjelo 3.853.200 stanovnika, odnosno 0,06 posto manje u odnosu na sredinu 2022., ali se od kraja te godine zbog doseljenika trend preokrenuo pa je stanovništvo poraslo za 0,06 posto. Podaci su pokazali porast muškog stanovništva, i to najviše u dobnoj skupini od 25 do 29 godina starosti (3,5 posto), što može biti utjecaj migracijskih kretanja.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • vinja 18.02.2024.

    Očekivati demografsko poboljšanje uz veliko iseljavanje stanovništva i sve veći broj članova "povorke ponosa" sasvim je nerealno. Demografska slika će se popraviti uz uvjet da doseljenici zasnuju obitelji u Hrvatskoj i tu ostanu. Dakako, to više neće bit Hrvatska kakvu je netko želio nego Hrvatska s miješanim stanovništvom. Doduše, genetika govori da je potomstvo iz miješanih brakova zdravije, otpornije i inteligentnije. Ako je tako, zašto ne.

  • Emilio.Kokić 18.02.2024.

    Tko god ne shvaća da je razlika između ove trojice nepalaca/indijaca na slici, i hrvata, srbina i bosanca koji sjede u Munchenu na klupi u prljavom radnom odijelu nakon bauštele, skoro nikakva, tom je teško bilo šta dalje objasniti

  • Zagy91 18.02.2024.

    Strani radnici nisu lijeni. Jako su motivirani da zarade jer skoro sve šalju doma. Znaju ako neće zadovoljiti da će biti deportirani Nazad jer agencija jamči za njih. Azilanti trebaju azil samo ako im se odobri temeljem stvarne prijetnje inače sve treba avionima slati natrag tisućama kilometara daleko odmah. Sto se tiče povrata naših oni će doći kada shvate da smo uredili državu u smislu sudstva, korupcije, strategije razvoja zemlje i opće pravde. Onda će ljudi željeti živjeti u zemlji u kojoj su odrasli. Može zemlja plivati u novcu ali ako je korupcija na velikoj razini i čovjek je nezaštićen neće nitko reagirati na nikakve pozive o povratku. Radjanje djece će se dogoditi kad mlađe obitelji steknu dojam da je društvo uredjeno i sigurno

Komentiraj...
Vidi sve komentare