To je to što me zanima!

Štern komentirao Vanđelića: 'Imao je i mogućnost i obvezu suprotstaviti se Vladi bilo kada'

'Ja sam doveo Vanđelića u Nadzorni odbor. On to zna. Ali, mislim da kao predsjednik NO Ine koji je bio odabran od strane Vlade je imao za zadatak da se suprotstavi stvarima za koje danas govori da je vlada kriva'
Vidi originalni članak

Davor Štern je za N1 komentirao izjave Damira Vanđelića, bivšeg šefa Fonda za obnovu i bivšeg člana Nadzornog odbora (NO) Ine, koji je rekao kako odluke Vlade nisu bile donesene za interes Ine.

- Ja sam doveo Vanđelića u Nadzorni odbor. On to zna. Ali, mislim da kao predsjednik NO Ine koji je bio odabran od strane Vlade je imao za zadatak da se suprotstavi stvarima za koje danas govori da je vlada kriva - rekao je Štern.

VELIKO POSKUPLJENJE GORIVA Štern: Marže na goriva su stvarno velike, Vlada pred sobom ima vrući krumpir

Rekao je kako je pozicija u NO veoma važna i časna te je naveo da je potrebna poslovna diplomacija sa Mađarskom.

- Cijelo to pitanje kako je MOL dobio kontrolu je kontroverzno. No, mislim da niti jedna arbitraža ne bi dala takvu ocjenu ovog postupka, pogotovo kada je Vrhovni sud RH poništio presudu protiv osobe kojoj je sada rečeno da ide na arbitražu, podnio žalbu na poništenje presude i da ponovno arbitrira. Nisam pravni stručnjak, ali po mom mišljenju nećemo ništa dobiti u arbitraži, oni neće mijenjati svoje stavove. Moramo smisliti način na koji ćemo voditi dijalog s mađarskom stranom, konačno biti prijateljski, poslovati i vidjeti kako dalje - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 08.02.2022.

    Uvijek me iznenadila lakoća kojom su Mađari osvajali INA-u. Nisu trebali ni prstom maknuti, sve su dobili. Hrvatska je uvijek bila korak ispred  nudeći im  im i više.  Kao da nam ništa ne treba.

  • jožek2 07.02.2022.

    Gospodine Štern vi jako dobro znate da se Vanđelić suprotstavio nekim suludim odlukama hdz vlade i Plenkana te ga zbog tog i izbacili iz partije i iz svih struktura INE, te iz stožera za obnovu Banije i Petrinje od potresa, jer i donekle pošteni ljudi poput Vanđelića ne mogu raditi na takvim mjestima gdje se okreću stotine milijuna kuna, tu moraju biti teški hdz lopovi i kriminalci koji znaju jako dobro pljačkati i krsti a Vanđelić to nije.

  • ponosni antifufačić 07.02.2022.

    Stern, je li to onaj koji je uspjesno postao naftni magnat "u regionu" i to bas u nekako turbulentnom razdoblju kada sam npr i ja imao slicnih afiniteta, ali me "sreca" nije htjela? ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare