To je to što me zanima!

"Šteti i sebi i njima. Kolinda se mora odmaknuti od HDZ-a"

HDZ je uvjeren u pobjedu na izborima i predsjednica se u tom smislu ponaša kao da su izbori već riješeni u korist HDZ-a, navodi politički analitičar dr. Ivan Rimac
Vidi originalni članak

Politički analitičari dr. Ivica Maštruko i dr. Ivan Rimac ne dvoje da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović aktivno sudjeluje u predizbornoj kampanji na HDZ-ovoj strani i smatraju kako time ne pomaže HDZ-u, ali šteti dužnosti šefice države, piše tportal

Rimac upozorava kako otvorenim svrstavanjem na samo jednu stranu predsjednica daje ton kampanji. Podsjeća da ne bi smjela favorizirati određenu političku opciju ili zastupati njezine stavove. 

Rimac: Predsjednica se ponaša kao da je HDZ već pobijedio

- U ovom trenutku ne možemo očekivati da će se ona odmaknuti od HDZ-a. HDZ je uvjeren u pobjedu na izborima i predsjednica se u tom smislu ponaša kao da su izbori već riješeni u korist HDZ-a - upozorava dr. Rimac.

Maštruko navodi da bi predsjednica trebala biti neutralna i ne bi se trebala eksponirati na bilo koji način u izbornoj kampanji.

Maštruko: Predsjednica se ponaša neodgovorno

- Tako bi trebalo biti, ali u praksi i očekivanjima sigurno neće biti realizirano kad je u pitanju sadašnja predsjednica. Njezino stranačko opredjeljenje je posve jasno, te će se ona sasvim sigurno miješati u kampanju - rekao je Maštruko za tportal. 

Upozorava kako time šteti i sebi i dužnosti predsjednice Republike, a HDZ-u to neće koristiti. 

- Ona još uvijek nema ni iskustvo, kompetencije ni karizmu, a ni znanje koje je potrebno za obavljanje dužnosti predsjednice Hrvatske pa se i ponaša na neki način neodgovorno - kaže Maštruko.

Idi na 24sata

Komentari 645

  • Yassa 11.10.2015.

    ona je pametna žena

  • Rollan Rollan 11.10.2015.

    Možeš ti nju ispisati iz adezeja, ali adeze iz nje nikako. To je i shvatljivo kada se zna da je Drivo plavušu direktno iz škole postavio na položaje u stranci i poslužio joj kao poluga za prelaz u Ameriku. Tamo je opet radila po naputcima adezeja, zato i nije ništa naučila o diplomaciji i o kulturnom, diplomatskom ponašanju kada si izvan domovine. Teško je to i za izgovoriti, a kamoli napisati, ali i jedan vaso-kompilator ponašao bi se "diplomatski znalačkije" od ove lavuše koja se ponaša bespridržajno nedopustivo neprofesionalno. Gdje hoda samo sramoti onaj kulturniji dio Hrvatske, koji nije njoj dao glas, a takvi su u večini - bez obzira na njenu matematiku koju je očito apsolvirala kod onog pametnog kunsta.

  • Zlatko Mehun 11.10.2015.

    ajmo stare kriminalce na vlast hahhaha,ina,mol,fimi media,hahhaha kako ste naivni,halooooo Domoljubna pa zašto ne vrate što su ukrali,to su domoljubi a ne ovi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare