To je to što me zanima!

Stier: 'Najpoštenije bi bilo da smo odmah išli na nove izbore'

Čini se kako je na pomolu raskol u HDZ-u, i to između predsjednika i političkog tajnika stranke. Naime, Stier je otvoreno kazao da se ne slaže s odlukom o preslagivanju većine
Vidi originalni članak

Gradio sam tu koaliciju HDZ-a i Mosta i meni je doista žao da nije uspjela. Mi smo istoga dana kada je premijer Plenković razriješio trojicu Mostovih ministara imali raspravu na Predsjedništvu HDZ-a i, naravno, kao u svakoj demokratskoj stranci, postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje. Smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore. Kazao je to Davor Ivo Stier, ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade, ali i politički tajnik HDZ-a odgovarajući na pitanje Večernjeg lista u Bruxellesu. 

- Međutim, naravno da se moraju uzeti u obzir i ona razmatranja koja su naglašavala kako je Hrvatska već 2015. i 2016. imala parlamentarne izbore. I u tom segmentu se napravio jedan zaključak koji je, rekao bih, kompromisan, da se pokuša vidjeti prvo što se tiče te nove većine u Saboru, a onda i drugi element, spremnost HDZ-a da se ide i na parlamentarne izbore. To je bio zaključak. Mislim da se ne treba toga bojati – rekao je Stier za Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 161

  • 17.05.2017.

    Koji komunjarski stav zasnovan na ukorijenjenom esdepejskom jednoumlju. Ovo samo pokazuje da u HDZu svak može slobodno misliti i iznositi svoje stavove, za razliku od esdepeja gdje partija misli za sve.

  • Zmar116 17.05.2017.

    Valjda mu se sve zgadilo,i vjerovatno je sto puta zažalio što je došao u Hrvatsku..Vjerovatno su mu pričali bajke o Hrvatskoj dok je bio mali u Argentini...Neugodan sraz sa realnom hrvatskom balkanskom stvarnosti i mentalitetom ljudi, ga je vrlo brzo rastrijeznio...

  • ina67 16.05.2017.

    Sad je jasnije zašto u zadnje vrijeme umjesto ministra vanjskih poslova sve obavlja Plenković. A i ostali ministri umuknuli, dobili naređenje. Sjećam se napada na gosp. Pusić, a ovo je katastrofa, Imamo predsjednika vlade kome ne trebaju ni ministri, nitko, dovoljan je sam sebi, a zašto, pa zato što može bez polaganja računa raditi što želi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare