To je to što me zanima!

Stigao nalaz obdukcije: George Floyd preminuo je od gušenja

Floyd je preminuo nakon što mu je policajac koljenom prikliještio vrat dok je ležao na zemlji i jecao "molim vas, ne mogu disati". Prisutna su bila četiri policajca, a sve je snimila slučajna prolaznica
Vidi originalni članak

Obitelj je podnijela zahtjev, neovisna obdukcija je pokazala - George Floyd umro je od gušenja.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u SAD-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Točna dijagnoza glasi "ubojstvo uzrokovano asfiksijom (gušenjem) uslijed kompresije vrata i leđa što je dovelo do nedostatka dotoka krvi u mozak."

Policajac Derek Chauvin koji je ga je usmrtio otpušten je iz policije i optužen za ubojstvo iz nehaja.

Izvještaj doktora Michaela Badena i doktorice Allecie Wilson zaključio je kako je Floyd vjerojatno umro na mjestu događaja.

Podsjetimo, Floyd je preminuo nakon što mu je policajac koljenom prikliještio vrat dok je ležao na zemlji i jecao "molim vas, ne mogu disati". Prisutna su bila četiri policajca, a sve je snimila slučajna prolaznica.

Njegova smrt izazvala je velike prosvjede diljem SAD-a, zbog protesta je uveden policijski sat u najmanje 40 država dok su pripadnici Nacionalne garde aktivirani u 15 država i u Washingtonu.

Sve to dogodilo se pri izlasku SAD-a iz korona krize, a prosvjednici za ravnopravnost Afroamerikanaca, protivnici sustavnog terora policijskih službenika nad crncima i pobornici ljudskih prava preuzeli su Floydove riječi "Ne mogu disati" (I can't breathe) kao glavnu parolu protesta.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • PentacleTorn 05.06.2020.

    Zanimljivo, nijedne vijesti ne pišu o tome kako je taj "jadni nevini crnac" bio po sudu 9 puta za stvari kao oružana pljačka i da mu je u krvi bilo nekoliko vrsta droga. Ne branim policiju al nije ni on bio cvijeće.

  • Blantan 02.06.2020.

    Sad opet napisite da su i za to ubojstvo krivi demokrati i prisvjednici koji su to sve namjestili! Jadna Amerika s onoim retardom doktatorom od predsjednika!!

  • JusticeLeague 02.06.2020.

    Ubijeni Floyd ima dvoje djece od 29 i 28 godina koji su se javili i rekli da otac zadnji put pitao za njih kad su bili visoki ''do koljena''. Inače je sa svojom bandom ženi provalio u kuću, a Floyd ju je držao zatočenu dok su ju pljačkali. Tu su i droge, napadi, sitne krađe. I zbog takvog čovjeka ovi silni prosvjedi ? Napustio je i više djece od ovih dvoje, ali samo su se oni javno javili. Podrška policiji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare