To je to što me zanima!

Stigao odgovor iz Rusije: Mi nikoga nećemo protjerivati...

Amerika je protjera 35 ruska diplomata iz zemlje. Očekivao se sličan odgovor iz Rusije, no Vladimir Putin je rekao kako oni neće nikoga protjerivati i čekaju prve korake Donalda Trumpa
Vidi originalni članak

Rusija neće nikoga protjerivati iz zemlje, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin i tako odgovorio na poziv da iz zemlje izbaci američke diplomate. Podsjetimo, SAD je istjerao iz zemlje 35 ruska diplomata, a onda se očekivao odgovor Rusije. 

Prema pisanju medija, rusko Ministarstvo vanjskih poslova je pozvalo ranije na istjerivanje 35 američkih diplomata kao odgovor na sličan potez iz Washingtona.

Ruski ministar Sergei Lavrov je rekao da je zahtjev predan predsjedniku Vladimiru Putinu.

No Putin se oglasio i rekao kako oni neće nikoga izbacivati iz zemlje. 

- Sankcije SAD-a su korak koji je kontraproduktivan za odnose Rusije i Amerike. Žao mi je što Obama ovako završava svoj mandat. Pričekat ćemo prve poteze novog američkog predsjednika Donalda Trumpa prije nego odlučimo o svojim potezima - rekao je Putin. 

Podsjetimo, SAD su protjerale 35 ruskih diplomata kao kaznu za miješanje u predsjedničke izbore. Donesena je odluka i o zatvaranju dva ureda koja su Rusi koristili za sastanke u Marylandu i New Yorku.

Američki State Department priopćio je da se 35 diplomata iz ruskog veleposlanstva u Washingtonu i konzulata u San Franciscu smatra nepoželjnima. Njima u njihovim obiteljima dano je 72 sata da napuste SAD.

- Podrivali su izborni proces i institucije - tvrde Amerikanci.  Predsjednik Barack Obama naredio je akciju protiv Rusije nakon optužbi da su hakeri iz te zemlje djelovali protiv Demokratske stranke i Hillary Clinton, a u korist Donalda Trumpa koji je na izborima pobijedio.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • histria0@yahoo.com 01.01.2017.

    Na ovaj način Putin želi biti nevin. A da je protjerao Amere to bi bilo priznanje da je bilo hakiranja. Sve su prostitutke nevine kao i Putin. Veliki političar kao Putin dijeli sa oligarsima (tajkunima) pokradenu lovu od naroda i onih koji piju sanitarne deterdžente. a oni oligarsi koji neće da dijele lovu završavaju na robiji po expres suđenju. Opozicionari i novinari koji se usprotive Putinu dobiju metak u čelo u sred Moskve pred kamerama. Ruski sportaši kažnjeni od svjetske organizacije zbog dopinga. Takav masovni doping ne može bez blagoslova politike - Putina. U Ukrajini je Putin ubio 10000 ljudi, neda Putin drugom narodu da misli svojom glavom, nego moraju mislit kako Putin želi. Čečenija, Estonija, Gruzija......koliko krvi! Putin ispunio uvjete za Hag i bez povratka iz njega. U Siriji je sve sravnjeno sa zemljom, ubijajući djecu i civile ispitujući svoje naoružanje.

  • Neutralni 31.12.2016.

    Putin je još jednom pokazao da je deset puta pametniji političar od Obame i ovim potezom je napravio deset puta veči efekat na političkoj sceni nego da je protjerao 100 američkih diplomata u USA. To je ono što naši političari nikako da nauče da je se nekad više postigne mudrom odlukom nego bahaćenjem ili kontriranjem i povečanjem tenzija...

  • markosava 30.12.2016.

    Putin je jedna obična šupčina vodi istu politiku kao Slobodan Milošević.Kako je Srbija devedesetih godina napala Hrvatsku tako sad Rusiija napada Ukrajinu i Gruziju sa tendencijom da napadne i ostale susjedne zemlje sa folom gdje god živi koji Rus to je Rusija znači totalno preslikana politika od četničke Srbije i onda se prave mutavi i izigravaju pred svjetom da su nevini dakle sve je to viđeno na našim prostorim i zato mi Hrvati kao narod nesmjemo nasjedati na podmukle Ruske Spinove i svaka podrška Amerima i Ukraincima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare