Obavijesti

News

Komentari 119

Stigao odgovor iz Rusije: Mi nikoga nećemo protjerivati...

Stigao odgovor iz Rusije: Mi nikoga nećemo protjerivati...

Amerika je protjera 35 ruska diplomata iz zemlje. Očekivao se sličan odgovor iz Rusije, no Vladimir Putin je rekao kako oni neće nikoga protjerivati i čekaju prve korake Donalda Trumpa

VIDEO

Rusija neće nikoga protjerivati iz zemlje, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin i tako odgovorio na poziv da iz zemlje izbaci američke diplomate. Podsjetimo, SAD je istjerao iz zemlje 35 ruska diplomata, a onda se očekivao odgovor Rusije. 

Prema pisanju medija, rusko Ministarstvo vanjskih poslova je pozvalo ranije na istjerivanje 35 američkih diplomata kao odgovor na sličan potez iz Washingtona.

Ruski ministar Sergei Lavrov je rekao da je zahtjev predan predsjedniku Vladimiru Putinu.

No Putin se oglasio i rekao kako oni neće nikoga izbacivati iz zemlje. 

- Sankcije SAD-a su korak koji je kontraproduktivan za odnose Rusije i Amerike. Žao mi je što Obama ovako završava svoj mandat. Pričekat ćemo prve poteze novog američkog predsjednika Donalda Trumpa prije nego odlučimo o svojim potezima - rekao je Putin. 

Podsjetimo, SAD su protjerale 35 ruskih diplomata kao kaznu za miješanje u predsjedničke izbore. Donesena je odluka i o zatvaranju dva ureda koja su Rusi koristili za sastanke u Marylandu i New Yorku.

Američki State Department priopćio je da se 35 diplomata iz ruskog veleposlanstva u Washingtonu i konzulata u San Franciscu smatra nepoželjnima. Njima u njihovim obiteljima dano je 72 sata da napuste SAD.

- Podrivali su izborni proces i institucije - tvrde Amerikanci.  Predsjednik Barack Obama naredio je akciju protiv Rusije nakon optužbi da su hakeri iz te zemlje djelovali protiv Demokratske stranke i Hillary Clinton, a u korist Donalda Trumpa koji je na izborima pobijedio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije