To je to što me zanima!

Stigla nova oprema: Karlovački vatrogasci dobili su čamce...

Direktor tvrtke Flammifer Goran Žugec je dodao da su čamci dugi šest metara, opremljeni motorima od 30 i 50 konjskih snaga i da su se već do sada pokazali vrlo učinkoviti na intervencijama na poplavama
Vidi originalni članak

Ovo je još jedan nastavak suradnje i rada Hrvatske vatrogasne zajednice, donesena je odluka da se i vatrogasci opremaju sa ovima plovilima jer se pokazala potreba, posebno za naša poplavna područja posebno na području Karlovca, te za područja sliva Save i Drave gdje ta plovila raspoređujemo. Posebno se jako velika potreba za njima pokazala u onim prvim udarima kada je potrebna pomoć našim građanima, a vatrogastvo kao organizirana operativna snaga pokazuje to svakodnevno na terenu. Takve čamce imamo u svim postrojbama da mogu u svakom trenutku pomoći građanima, a svakako ćemo i dalje nastaviti s ovakvim načinom opremanja, rekao je u utorak Slavko Tucaković, vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske na svečanoj primopredaji pet vatrogasnih čamaca u ozaljskoj tvrtki Flammifer koja ih je proizvela. Čamci opremljeni četverotaktnim izvanbrodskim motorima i pripadajućim prikolicama biti će u narednim danima podijeljeni vatrogasnim zajednicama Varaždinske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, a njihova ukupna vrijednost je 750 tisuća kuna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Do sada je Hrvatska vatrogasna zajednica isporučila ovakvih osam plovila, sada trinaest, vatrogasnim zajednicama. Radi se o aluminijskim čamcima koji služe za prijevoz ljudi, opreme, hrane i ostale pomoći građanima. Iz ovog programa je Karlovačkoj županiji isporučen jedan čamac, ali je bio drugi program koji je isporučen za robne zalihe iz kojih je do sada takvih 30-ak čamaca isporučeno na teren - rekao je Tucaković. Direktor tvrtke Flammifer Goran Žugec je dodao da su čamci dugi šest metara, opremljeni motorima od 30 i 50 konjskih snaga i da su se već do sada pokazali vrlo učinkoviti na intervencijama na poplavama.

- Izrađeni su od aluminija čime su otporni na udarce, kapacitet su devet osoba ili 1300 kg i dosta se koriste u Hrvatskoj. Inače proizvodimo različite vrste opreme za spašavanje, vatrogasna vozila, nadogradnje za gospodarsku upotrebu, te razne druge proizvode. - rekao je Žugec. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lokal patriota 03.09.2019.

    Jel to zapovjednik na dijeti, jer ovakva donacija vatrogastvu je pretjerana. Na cijelu hrvatsku 5 čamaca. Smanjite sa pretjerivanjem.

  • Forrest Gump 03.09.2019.

    tako je, tako je, samo vi ulažite u čamce umjesto u nasipe i kanale za odvodnjavanje... lijepo ste svojim 30 godišnjim neradom i generalnim zapuštanjem, svoje ovce navikli da poplave doživljavaju ko normalno stanje, a istom naučenom anologijom onda ove čamce sigurno doživljavaju kao pomak "na bolje" i rast njihove sigurnosti, umjesto da ih dožive kao porazni rezultat očajne nesposobnosti gradske vlasti i jednu veliku sprdačinu (naravno pranje love preko tih čamaca s nekim HDZ rođom je garantirano)...

Komentiraj...
Vidi sve komentare