To je to što me zanima!

Stigla opasna ciklona! U Italiji i Sloveniji već je kaos, ulice su pod vodom. Nevrijeme i kod nas

Gotovo cijela obala označena je crvenim upozorenjem što znači da je vrijeme izuzetno opasno...
Vidi originalni članak

U kninskoj i riječkoj regiji upozorenje je na snazi zbog grmljavinskog nevremena, jačih oborina i jakog vjetra, u splitskoj zbog grmljavinskog nevremena i vjetra. Najgore bi trebalo biti u prvoj polovici dana, upozoravaju prognostičari DHMZ-a.

U Hrvatskoj se danas očekuju udari vjetra i do 120 km/h, a moguća je tuča. Gotovo cijela obala je pod crvenim upozorenjem, što znači da je vrijeme izrazito opasno.

Gospićka i dubrovačka regija su pod narančastim alarmom, osječka, zagrebačka i karlovačka regija pod žutim.

Najviše oborina očekuje se na riječkom području i u Gorskom kotaru.

POGLEDAJTE NEVRIJEME U ITALIJI:

Ciklona je stigla rano jutros, u dijelovima Hrvatske počela je jaka kiša, ali još uvijek stanje nije dramatično kao u Sloveniji.

Rijeke u Gorenjskoj i Posočju počele su naglo rasti. Na području Save Bohinjske i gornje Soče već je počelo izlijevanje. Izlijevanje i tuča vjerojatne su na cijelom području sjeverozapadne Slovenije i dijelu središnje Slovenije te duž obale.

U Italiji su se pak rijeke već izlile - bujice teku ulicama, a automobili su posve potpoljeni. Društvenim mrežama šire se slike potopljene Toskane.

Tomislav Marević, načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju civilne zaštite kaže kako je SRUUK sustav SMS-ova spreman.

- Dobro je biti pripremljen što je više moguće. Što se tiče ljudi koji žive u objektima koji nisu dovoljno sigurni, treba imati obiteljski plan i spremne torbe s osnovnim potrepštinama - rekao je sinoć za Novu TV.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajat će barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje na Kupi, Savi i Dravi. Vremenske uvjete idućih dana diktirat će prostrano ciklonalno polje s nekoliko dubokih centara u blizini britanskog otočja. Na prednjoj strani spomenute ciklone nad naše će krajeve i dalje stizati nestabilan zrak, povremeno i znatnija količina vlage u obliku frontalnih sustava. Brzi prolasci termobaričkih dolina u visinskoj mlaznoj struji inicirat će povremeno jače konvektivne razvoje - objavili su ranije ovog tjedna iz DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • tuti fruti 11 03.11.2023.

    Novinari se mjenjaju.

  • Želim da znaš 03.11.2023.

    Koja senzacija 🐑😊

  • Dalmatinka😇 03.11.2023.

    Naka bude sto bude, neka se vrsi bozja volja. Na vremenske nepogode se nemoze utjecati.🌪🌫🌬⛈️a onda poslije toga dolazi🌞

Komentiraj...
Vidi sve komentare