To je to što me zanima!

Stijena mu pala na automobil, pogurala ga je prema provaliji

Želio je pomoći: Juraj Kraš (75) iz Mavrića kraj Crikvenice stao je kako bi očistio cestu od kamenja. Kad se vratio u automobil, počeo je potpuni kaos
Vidi originalni članak

Nisam uspio ni zatvoriti vrata, a čuo se prasak, kao grom. Stijena je udarila u bočni dio auta i pogurala ga prema provaliji. Za njom je krenula druga, pa treća..., prepričao je Juraj Kraš nevjerojatnu sreću u nesreći na cesti.

U ponedjeljak ujutro krenuo je iz svojih Mavrića cestom prema Crikvenici. U jednom zavoju vidio je mali odron kamenja nasred ceste. Zaustavio se sa strane, izašao iz automobila i odgurao gromade uz cestu kako netko ne bi stradao. Vratio se u auto nakon čega su se na njega počele koturati stijene.

- Kad sam vidio to kamenje kako pada prema meni, pripremao sam se na najgore, što sam drugo mogao. Ako me zgnječi, zgnječi... - prepričao je Juraj i dodao kako je cijela drama trajala samo pet sekundi.

Kad je shvatio da je smrt izbjegao za dlaku, izašao je kroz razbijeni prozor i nazvao suprugu.

- Susjed i ja smo odmah krenuli. Kad sam vidjela kolika je stijena, primila sam se za glavu - rekla je supruga Ljubica (73).

Dotad se već stvorila kolona u oba smjera, a došle su i policija te Hitna pomoć. Juraj se izvukao samo s posjeklinama na čelu od razbijenog stakla.

- Sreća je, ustvari, da me ona prva stijena zaštitila pa me druge dvije nisu odgurale u provaliju. Ne krivim nikoga, to je nesreća kao da te grom udari. Ipak, ja sam imao sreće - zaključio je Juraj.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • WOMANIZER 29.08.2013.

    sretan rođendan! :)

  • dilivan 29.08.2013.

    stavio štitnike sa krive strane :)

  • aventin 28.08.2013.

    koja sreca

Komentiraj...
Vidi sve komentare