To je to što me zanima!

'Stimulirajte ljude da se cijepe, neka im država plaća dopunsko zdravstveno osiguranje...'

U SDP-u ne zagovaraju represiju i prisilu nego sustavan i mudar pristup politici očuvanja javnozdravstvenog sustava i zdravlja građana, a ne da se sva odgovornost prebacuje na naše sugrađane i poduzetnike.
Vidi originalni članak

Želimo li se vratiti u normalne radne i životne uvjete, ostvariti uspješnu turističku sezonu, nema druge nego pridržavati se i dalje epidemioloških mjera i što prije procijepiti stanovništvo, a s cijepljenjem kasnimo, upozorila je Andreja Marić (SDP) u Saboru. Daleko smo od potrebnih bar 70% procijepljenih.

- Zakazala je isprva Europske komisija, Vlada Republike Hrvatske, kao i Stožer. Sada imamo na dispoziciji 1,3 milijuna doza cjepiva; hoćemo li ga bacati kad istekne rok uporabe? Kampanja za poticanje građana na cijepljenje je manjkava. Trebalo je i trebat će uložiti dodatne ljudske i financijske resurse u promociju cijepljenja. Članovi Stožera više nemaju težinu, ne može o cijepljenju govoriti ministar Božinović, Stožer je kontaminiran: dvostrukim mjerilima, krivim odlukama, greškama u radu unatoč upozorenjima struke i oporbe, politiziranjem, uključivanjem članova stožera direktno u predizbornu kampanju. Sve se to zamjerilo se građanima - upozorila je Marić u slobodnom govoru. 

PREMIJER U ČAKOVCU Plenković o cijepljenju: Tri su sektora o kojima razmišljamo drugačije i o njima raspravljamo

Napominje kako je povjerenje u institucije i rad Stožera, time i u samo cijepljenje opterećeno dodatnim aferama se dodatno smanjilo, a nije čula da se itko, od premijera, članova Vlade i Stožera javno ispričao građanima zbog tih grešaka te upitala vladajuće što čekaju.

- Sve studije do sada pokazuju da je cjepivo neškodljivo, da je efikasno, da štiti od teških oblika bolesti i smrtnih ishoda. Cijepljenje nije čipiranje, nuspojave su zanemarive u odnosu na korist od cijepljenja. Protivnici cijepljenja kažu da je cjepivo eksperimentalno, da postoje neželjene posljedice. Pitam ih: nije li svaki lijek, svaki antibiotik, anksiolitik, koji ljudi često bez pogovora uzimaju i traže, lijekovi koje koristimo u liječenju COVID-a, također bio ili jest eksperimentalan, a ima i mogućih ozbiljnih nuspojava - kazala je SDP-ovka koja je po struci liječnica. 

U SDP-u kaže ne zagovaraju represiju i prisilu nego sustavan i mudar pristup politici očuvanja javnozdravstvenog sustava i zdravlja građana, a ne da se sva odgovornost prebacuje na naše sugrađane i poduzetnike. 

POZIVA NA OPREZ Đikić: Delta varijanta može i uz cijepljenje stvarati problem

- Mrkva je uvijek bolja nego batina: stimulirajte ljude na cijepljenje, postoje modeli preuzimanja obaveze plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja od strane države, benefiti od strane jedinica lokalne samouprave itd. Turistički djelatnici, prosvjetni djelatnici, djelatnici u javnim službama, ministarstvima - cijepite se! - poručila je Marić.

Navela je kako je poražavajući podatak o 35% procijepljenosti zaposlenika Ministarstva zdravstva. Apelirala je i na mlade da se cijep, jer ako se ne procijepimo u velikom broju na jesen na prijeti novi val. Pozvala je i kolege zastupnike da iskoristite ustavnu ljetnu stanku i u razgovorima motiviraju građane za cijepljenje.  Vladajući, kaže, moraju riješiti dosadašnje probleme s izdavanjem COVID potvrda primjerice za one koji su preboljeli COVID i cijepljeni jednom dozom ili su cijepljeni izvan Hrvatske te omogućiti cijepljene svima koji nisu u sustavu HZZO-a, na vrijeme dati rješenje kad istekne 210 dana od važenja COVID potvrde. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • najiram 10 16.07.2021.

    pa plačajte  dopnsko  onim  koji  su  se  cijepili...a  onim  koji  nisu  ne  platiti...ili  još  bolje   deset  dana  namokanja  u  velikoj  septičkoj  jemi  punoj  svih  mogućih  virusa...tam  negdi  u  istri  tam  je  najvekša  koncetracija...

  • 15.07.2021.

    Cijepio je otrov. Ne cijepljenju!

  • bočicaotrova 14.07.2021.

    Zanima me tko će odgovarati kada jednog dana cijepljeni obole od raznih boleština jer cjepivo nije ispitano niti je moglo biti ispitano za par mjeseci, moguće nuspojave se istražuju godinama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare