To je to što me zanima!

Stiže slikovnica o istospolnim obiteljima, Vigilare prosvjeduje

Prvih 500 primjeraka podijelit će se školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih dijelova Hrvatske...
Vidi originalni članak

Hrvatska uskoro dobiva prvu slikovnicu u kojima će se predstaviti istospolne obitelji. Njen izdavač je udruga Dugine obitelji koja okuplja dvadesetak istospolnih parova s djecom, a slikovnicom, koja izlazi 18. siječnja, žele objasniti djeci da je sasvim u redu imati dvije mame ili dva oca, piše Slobodna Dalmacija.

- U Hrvatskoj već postoje prijevodi stranih izdanja u kojima se spominju obitelji s istospolnim roditeljima, najčešće u opisu različitih vrsta obitelji. Željeli smo napraviti jednu baš za Hrvatsku. Prvih 500 primjeraka podijelit ćemo školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih dijelova Hrvatske - rekao je za Index koordinator udruge Danijel Martinović o slikovnici u čijoj su pripremi, osim njega, sudjelovali Maja Škvorc i Ivo Šegota dok ilustracije potpisuje Borna Nikola Žeželj.

Slikovnica se neće prodavati, a oni koji ne uspiju dobiti svoj primjerak moći će besplatno slikovnicu skinuti sa stranica udruge, a na njima će biti i poseban formular za one koji žele tiskano izdanje. 

Vigilare: Hoćete li dopustiti ulazak sporne literature u vrtiće i škole?

Konzervativna udruga Vigilare ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak uputila je otvoreno pismo u kojem pitaju hoće li dopustiti ulazak ove slikovnice u vrtiće i škole? Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovana ministrice Divjak,

u javnosti se pojavila informacija da će udruga „Dugine obitelji“ 18. siječnja predstaviti prvu slikovnicu o tzv. istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku. Slikovnicu spomenuta udruga planira donirati vrtićima i školskim knjižnicama diljem Hrvatske.

Budući da smatramo kako je riječ o akciji iza koje se krije jasna političko-ideološka agenda, molimo Vas da nam odgovorite na nekoliko pitanja.

1. Hoćete li dopustiti ulazak ove sporne literature u hrvatske vrtiće i škole?

2. Smatrate li da je za hrvatsku djecu dobro da se u odgojno-obrazovnim ustanovama distribuira literatura koja nema odobrenje stručnih tijela?

3. Hoće li ravnatelji moći odbiti ovakvu donaciju i hoće li Vaše ministarstvo stati iza njih u potencijalnim tužbama za „diskriminaciju“?

4. Smatrate li da bi roditelji trebali imati pravo glasa o tome hoće li se njihovo dijete u nastavi služiti ovom slikovnicom?

5. Je li, po Vašem mišljenju, primjereno da udruge civilnog društva samoinicijativno u vrtiće i škole dostavljaju literaturu koju bi se onda potencijalno koristilo u nastavi? Ovo nas pitanje posebno zanima zato što Vigilare također vrijedno radi na odgojno-obrazovnim sadržajima za djecu i mlade koje bismo rado donirali vrtićima i školama diljem Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 330

  • AdrianoDržić 19.01.2018.

    Koliko gnjeva primitivnih individualaca. Veliki vjernici sve,a neznaju ni tumaciti u sto vjeruju,sve im je nastrano i nije normalno nista,no normalno im je kada svecenici siluju djecu i pse. Ne citate s razumijevanjem,nitko nista nije poslao u nikakve vrtice ni skole,sve je po zelji,ako ne zelis ne gledaj. Iskreni zasluzujemo gdje jesmo zbog vecine kromanjonaca,ciraj divnih rvatskih katolika koji bi prvog susjeda utopili u zlici vode. Gledajte svoja posla,nadjite si zivot i smanjite gnjev.Samo ljubav,manje gnjeva.😊 Lp

  • DamTi18cm 05.01.2018.

    Sto se tice Isusa,u mom vrticu ga nema. Cak i da maknu neka. Nemam problem s time. Vjera je iz srca ne iz religije i kipova. Krscanski sam nastrojen,ali ne religiski. Da moj prijatelj homoseksualac treba pomoc,nikakav problem.

  • suvi1 05.01.2018.

    ima li iko normalan u ovoj državi

Komentiraj...
Vidi sve komentare