Obavijesti

News

Komentari 330

Stiže slikovnica o istospolnim obiteljima, Vigilare prosvjeduje

Stiže slikovnica o istospolnim obiteljima, Vigilare prosvjeduje
1

Prvih 500 primjeraka podijelit će se školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih dijelova Hrvatske...

VIDEO

Hrvatska uskoro dobiva prvu slikovnicu u kojima će se predstaviti istospolne obitelji. Njen izdavač je udruga Dugine obitelji koja okuplja dvadesetak istospolnih parova s djecom, a slikovnicom, koja izlazi 18. siječnja, žele objasniti djeci da je sasvim u redu imati dvije mame ili dva oca, piše Slobodna Dalmacija.

- U Hrvatskoj već postoje prijevodi stranih izdanja u kojima se spominju obitelji s istospolnim roditeljima, najčešće u opisu različitih vrsta obitelji. Željeli smo napraviti jednu baš za Hrvatsku. Prvih 500 primjeraka podijelit ćemo školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih dijelova Hrvatske - rekao je za Index koordinator udruge Danijel Martinović o slikovnici u čijoj su pripremi, osim njega, sudjelovali Maja Škvorc i Ivo Šegota dok ilustracije potpisuje Borna Nikola Žeželj.

Slikovnica se neće prodavati, a oni koji ne uspiju dobiti svoj primjerak moći će besplatno slikovnicu skinuti sa stranica udruge, a na njima će biti i poseban formular za one koji žele tiskano izdanje. 

Vigilare: Hoćete li dopustiti ulazak sporne literature u vrtiće i škole?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konzervativna udruga Vigilare ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak uputila je otvoreno pismo u kojem pitaju hoće li dopustiti ulazak ove slikovnice u vrtiće i škole? Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovana ministrice Divjak,

u javnosti se pojavila informacija da će udruga „Dugine obitelji“ 18. siječnja predstaviti prvu slikovnicu o tzv. istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku. Slikovnicu spomenuta udruga planira donirati vrtićima i školskim knjižnicama diljem Hrvatske.

Budući da smatramo kako je riječ o akciji iza koje se krije jasna političko-ideološka agenda, molimo Vas da nam odgovorite na nekoliko pitanja.

1. Hoćete li dopustiti ulazak ove sporne literature u hrvatske vrtiće i škole?

2. Smatrate li da je za hrvatsku djecu dobro da se u odgojno-obrazovnim ustanovama distribuira literatura koja nema odobrenje stručnih tijela?

3. Hoće li ravnatelji moći odbiti ovakvu donaciju i hoće li Vaše ministarstvo stati iza njih u potencijalnim tužbama za „diskriminaciju“?

4. Smatrate li da bi roditelji trebali imati pravo glasa o tome hoće li se njihovo dijete u nastavi služiti ovom slikovnicom?

5. Je li, po Vašem mišljenju, primjereno da udruge civilnog društva samoinicijativno u vrtiće i škole dostavljaju literaturu koju bi se onda potencijalno koristilo u nastavi? Ovo nas pitanje posebno zanima zato što Vigilare također vrijedno radi na odgojno-obrazovnim sadržajima za djecu i mlade koje bismo rado donirali vrtićima i školama diljem Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 330
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a