To je to što me zanima!

Stižu paprene kazne za sve one koji iskorištavaju strane radnike

Oni koji budu kršili taj zakon, koji imaju potpuno neprijavljenog radnika, oni će biti na šest godina isključeni iz sustava uvoza strane radne snage i morat će platiti zaista visoke kazne, rekao je državni tajnik
Vidi originalni članak

Izmjene Zakona o strancima najavljuje crne liste, duži boravak, uvjeti smještaja, učenje jezika i inkluziju. To je bila tema na prvom ovogodišnjem gospodarsko-socijalnom vijeću, piše Dnevnik.hr.

Kazne za sve one koji radnike iskorištavaju i na tome zgrću bogatstvo mogle biti paprene.

DRAGAN BAGIĆ Poduzetnik je ugurao 32 strana radnika u državni stan, sociolog poručio: 'To je pljuska državi'

- Nije pitanje samo pitanje kako ćemo i na koji način definirati koji su to radnici poželjni, na kojim to poslovima trebamo neke ljude, nego s druge strane vidjeti i što se događa s našim ljudima, zbog čega naši ljudi i dalje iseljavaju - komentirao je predsjednik GSV-a Krešimir Sever.

- Oni koji budu kršili taj zakon, koji imaju potpuno neprijavljenog radnika, oni će biti na šest godina isključeni iz sustava uvoza strane radne snage i morat će platiti zaista visoke kazne - dodao je državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš.
 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • vilim1234 31.01.2024.

    To se ne odnosi na one koji iskorištavaju Hrvatsku radnu snagu,za najuspješnije su predviđene mjere poticaja i nagrade

  • kokoricko 30.01.2024.

    kako se samo borite za prava stranih radnika a nas domicilne još više stegnite , poslovni plan za samozapošljavanje nac.manjina u startu + 10 bodova kao primjer diskriminacije

  • TVP 30.01.2024.

    Skupljaju za preizbornu kampanju. Trebati će im jako puno…..

Komentiraj...
Vidi sve komentare