To je to što me zanima!

Sto bivših svjetskih čelnika pozvalo bogate zemlje iz G7 da plate cijepljenje u siromašnim

'Podrška G7 i G20 koja bi cjepiva učinila lako dostupnim zemljama s niskim i srednjim dohotkom nije dobročinstvo, nego strateški interes svake zemlje'. Apel je poslan uoči summita G7.
Vidi originalni članak

Sto bivških predsjednika, premijera i minstara vanjskih poslova pozvalo je države članice G7 da plate cijepljenje siromašnim zemljama da se zaustavi mutiranje koronavirusa i njegov povratak.

Apel je upućen uoči summita G7 koji počinje u petak, a okupit će lidere SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Kanade i Japana. U pismu su bivši čelnici rekli da je globalna suradnja 2020. godine propala, ali da bi 2021. mogla otvoriti novu eru. Navode kako to nije dobročinstvo:

- Podrška G7 i G20 koja bi cjepiva učinila lako dostupnim zemljama s niskim i srednjim dohotkom nije dobročinstvo, nego strateški interes svake zemlje.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Lažni testovi? U zračnoj luci u Pragu zadržali čak 140 turista

Apel su, između ostalih, potpisali i bivši britanski premijeri Gordon Brown i Tony Blair, bivši tajnik UN-a Ban-Ki Moon i 15 bivših afričkih čelnika. Tony Blair je u pismu naglasio:

- Za G7 to plaćanje nije dobročinstvo, nego samozaštita kako bi se zaustavilo širenje, mutiranje i povratak bolesti koja prijeti svima nama.

Apel se poklopio s anketom dobrotvorne organizacije "Save the Children" koja je dobila potporu javnosti u Velikoj Britaniji, SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj i Kanadi da bi G7 mogao platiti oko 66 milijardi dolara za cijepljenje protiv koronavirusa u svijetu.

U Britaniji i SAD-u je najveći postotak, 79% javnosti, podržalo tu politiku. U Francuskoj je podrška javnosti bila najmanja, čak 63%.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 1985 07.06.2021.

    Čim Blair savjetuje znate da je dobro .. ljudi ne budite ovce

  • MBkriminalac i nakon smrti 07.06.2021.

    A zašto ne bi farmaceutske tvrtke nešto i poklonile, zašto bi se trebalo platiti.

  • MALINO 07.06.2021.

    Ako obecavate svskim pravio na zivot i brinete se za nase zdravlje pa darujte ta cjepuva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare