To je to što me zanima!

Što će biti s viralnim balkonom u centru Zagreba? Inspektorat zatražio očitovanje od vlasnice

Iz Državnog inspektorata tvrde na nisu dobili nikakvu prijavu, nego da su sami odlučili reagirati nakon što su vidjeli fotografije na društvenim mrežama.
Vidi originalni članak

Koja je sudbina trenutno najpoznatijeg balkona u Zagrebu, a možda i u Hrvatskoj? Po svemu sudeći, vlasnica će ga morati vratiti u prvobitno stanje.

Riječ je o balkonu u dvorištu Vrbanićeve ulice, nedaleko križanja Šubićeve i Zvonimirove, kojem je vlasnica odlučila povećati kvadraturu. To je učinila tako što je jednostavno probila bočnu i prednju stranu balkona te ga produžila improviziranom drvenom konstrukcijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gospođa je na ideju, navodno, još došla prije dvaju potresa koje je balkon uspješno preživio pa je prije godinu dana, kad su ljudi obnavljali oštećenja nastala u potresima, ona krenula u akciju povećanja kvadrature svog balkona. 

Vlasnica balkona, koja u zgradi živi posljednjih 50 godina, izbjegava novinare i poručuje da će razgovarati samo s inspekcijom. Sada će za to imati priliku jer je građevinska inspekcija najavila izlazak na teren.

Iz Državnog inspektorata tvrde na nisu dobili nikakvu prijavu, nego da su sami odlučili reagirati nakon što su vidjeli fotografije na društvenim mrežama. 

ARHITEKT U DUŠI 'Stavi drvo i dobro je': Ovo je drveni balkon iz Zagreba koji je zapalio društvene mreže

Vlasnica balkona mora se očitovati vezano za cijeli slučaj, a onda će inspektorat, uz formalnu proceduru poput obavljanja potrebnih izmjera i uvida u papire, dostaviti rješenje da u roku od 30 dana ona mora ukloniti drvenu instalaciju, prenosi RTL.

Navodno je gospođa u stanarskoj WhatsApp grupi danas napisala susjedima kako će sve vratiti u prvobitno stanje.

Kazne su inače od 30 do 100 tisuća kuna, sve ovisi o veličini izgrađenosti jer nije isto radi li o nadograđenoj kući ili ovom produženom balkonu. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • neidemdalje 16.04.2023.

    kad je bakica u pitanju inspekcija će izaći i bez prijave ... u osijeku ne izlaze ni na prijavu da dva mjeseca imaju ilegalno gradilište a inspektor zaštite na radu reagira na prijavu da niti jedan od 15 tak radnika ne nosi kacigu kaže pa ne možemo inzistirati da stalno nose kacigu...

  • ALLinONE!! 16.04.2023.

    To je bitno u pm

  • BROKRO 16.04.2023.

    zasto kazna kad i sama Drzava gradi bez dozvole dokazano u proslosti !

Komentiraj...
Vidi sve komentare