Obavijesti

News

Komentari 158

Vlasnica drvenog balkona iz Zagreba: Ako dođe inspekcija, pričat ću; Susjedi: Kao u crtiću

Vlasnica drvenog balkona iz Zagreba: Ako dođe inspekcija, pričat ću; Susjedi: Kao u crtiću
2

Umirovljenica je na svoju ruku dala proširiti balkon u centru Zagreba i to za oko pola metra. Stanari su je prijavili inspekciji, ali nitko nije reagirao. Balkon je skriven od pogleda šire javnosti jer je na dvorišnoj strani...

VIDEO

Tek pola metra veći, ali umirovljenici iz Vrbanićeve ulice u Zagrebu sasvim dovoljno. Najavljivala je proširenje balkona, kažu stanari, već godinama. A što je naumila, to je i sprovela u djelo, jednog toplog, sunčanog jutra u lipnju prošle godine. Drveni stupići i par drvenih dasaka i balkon u prizemlju zgrade u centru Zagreba bio je sklepan.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

Zagrepčanka si proširila balkon, a susjedi se žale: to je kao u crticu 00:49

Kakav - takav, ali gospođi idealan za lončanice s cvijećem, začinsko bilje i palmicu.

- Mislila je valjda pošto balkon gleda na dvorišnu stranu i možemo ga vidjeti samo mi stanari, da se neće doznati za to što je napravila - rekao je jedan od stanara zgrade.

'Stavi drvo i dobro je': Ovo je drveni balkon iz Zagreba koji je zapalio društvene mreže
'Stavi drvo i dobro je': Ovo je drveni balkon iz Zagreba koji je zapalio društvene mreže

POGLEDAJTE VIDEO: UMIROVLJENICA PROŠIRILA BALKON ZA OKO POLA METRA

Međutim, vlasnici nadograđenog balkona nije pošlo za rukom uživati u njemu u tajnosti. Već dva, tri dana, njegove su slike po svuda na internetu i društvenim mrežama te izazivaju uglavnom smijeh, ali i brojna neodobravanja na račun gospođine samovolje. Sada je na piku i stanarima svoje zgrade.

Prijavili je, ali nitko nije reagirao

- Prijavili smo je građevinskoj inspekciji još u lipnju kad je izgradila taj balkon, ali nitko nam se od tada nije javio niti su došli provjeriti koliko ja znam - doznali smo u zgradi u Vrbanićevoj ulici.

Stanarka s kojom smo razgovarali dodala je da su zbog ilegalnog balkona sada sve tri zgrade koje su povezane, stopirane što se tiče bilo kakvih dozvola.

Zagreb: Ilegalno nadograđeni  balkon

- Sada ne možemo primjerice tražiti dozvolu za iznajmljivanje apartmana u ovoj zgradi jer situacija nije čista - požalila se stanarka. Još nam se jedan susjed obratio pa rekao da je vidio majstore koji su ženi napravili drvenu konstrukciju kojom je proširila balkon.

- To je sve montažno, nije ona ništa gradila i to bi se začas moglo sve demontirati. Ali ne da se ona. Majstori su to njoj brzinski u dan, dva napravili. Ma, to vam je kao u onom 'A je to' crtiću - rekao je stariji stanar koji nam je rekao da je zgrada napravljena još 50-ih godina prošlog stoljeća te da je vlasnica balkona oduvijek u toj zgradi i da živi sama.

S nama nije željela razgovarati. Pozvonili smo joj na portafon i predstavili se, a odgovorila je tek kratko i odrješito: "Ne razgovaram s novinarima. Pričat ću samo s inspekcijom i njima objašnjavati, ako dođu".

U međuvremenu, stanari bespomoćno pogledavaju prema 'uradi sam' kreaciji u prizemlju svoje zgrade. Ne vjeruju u to da će institucije odraditi svoj posao u ovom slučaju jer se nitko od nadležnih nije pojavio još od lipnja.

- Zvat ćemo ih opet. Nije u redu to što je napravila. Što bi bilo kad bi svatko od nas na ovakav način proširivao sebi balkon - pita se stanarka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa