To je to što me zanima!

Što je sad ovo?! U Zadru počeli naplaćivati i ulaz u katedralu sv. Stošije: 'Three euros, please'

Ulaz u zadarsku katedralu sv. Stošije odnedavno se naplaćuje, ali samo za strane turiste. Jedna osoba sjedi na ulazu, za stolićem i naplaćuje. Ista je stvar u splitskoj katedrali sv. Dujma
Vidi originalni članak

Nevjerojatno skupi sladoledi, trešnje, lubenice glavna su tema uoči početka turističke sezone, ali sudeći po tome kako stvari stoje na zadarskoj Kalelargi, izgleda da ni molitva više nije mukte. Barem za strane turiste. 

Naime, kako piše 057.info, u zadarskoj katedrali svete Stošije odnedavno na ulazu sjedi osoba za stolićem i - naplaćuje ulaz: "Three euros, please!" Čini se da karte zasad plaćaju samo strani turisti i cijena je, dakle, tri eura. Otvorena su samo jedna vrata zadarske prvostolnice, da ne bi bilo švercanja. 

Isti iznos, tri eura posjetitelji moraju izdvojiti i za ulaz na zvonik katedrale, a to više neće biti prihod župe sv. Stošije, kao do sad, već dio riznice Nadbiskupije. 

- To nisu moja pravila - odgovorio je župnik don Josip Radojica Pinčić reporteru 057.info.

Međutim, iz sjedišta Zadarske nadbiskupije na novinarski upit dobili su informaciju kako oni nemaju komentara.

Novi zadarski nadbiskup pokazao je svoj poduzetnički duh kada je kao župnik, mr. Milan Zgrablić bio direktor tvrtke Bendikt. U slučaj Dajla na zemljištu nekadašnjeg benediktinskog samostana koje je država vratila Porečkoj i Pulskoj biskupiji tvrtka Benedikt namjeravala je izgraditi elitno turističko naselje, piše 057.info.

Ulazak u splitsku katedralu sv. Dujma inače se naplaćuje čak i više, pet eura. Ulazak u kriptu i krstionicu u Splitu je tri, u riznicu pet eura, a na zvonik sedam eura. 

Idi na 24sata

Komentari 160

  • 09.06.2023.

    Pa šta je tu čudno. U crkci se oduvik sve plačalo. Krštenje ,ptičrst,krizma,vnenčanje,mise za umrle,sprovod. Cjenik je tu. Milodari se skupljaju na svakom bogoslužju. Ko voli nek izvoli. Nije ništa na silu. To je kulturni spomenik. Nisam vjernik katolik al uđem u crkve na putovanjima jer su mi zanimljive ko građevine. Što starije to bolje. I vani se sve plaća. Treba to održavat. Ništa čudno ni skupo

  • AnteSt 09.06.2023.

    Vrijeme je za pojavu novog Martina Luthera, reformatora katoličke crkve iz 16. stoljeća.Tada su papini izaslanici vjernike plašili paklom i prodavali oprost grijeha i to ne samo za prošle grijehe nego i za buduće! Vrlo dosjetljiva marketinška strategija!

  • statebriga13 08.06.2023.

    u Sv.Duje u Splitu se vec odavno naplacuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare