To je to što me zanima!

Što jedemo? Prodaju nam prestaro i dotrajalo meso

Sve meso kojem je istekao rok trajanja ili s nekom drugom nepravilnosti se raspakira i opet stavlja u opticaj. Ponekad se i zamrzava, ispričao je radnik
Vidi originalni članak

Radnik jednog mesnog pogona ispričao je za HTV da meso i mesne prerađevine kojima istekne rok trajanja često ne završe na spaljivanju već na stolu hrvatskih građana.
- Sve meso kojem je istekao rok trajanja ili s nekom drugom nepravilnosti se raspakira i stavlja ponovno u opticaj. No, što je još gore, ponekad se meso zamrzava i prođe nekoliko godina prije nego se ponovno upotrijebi u proizvodnji - rekao je radnik. Još prošle godine je sve prijavio MUP-u i USKOK-u. Napisao im je sve datume, zbivanja i imena umiješanih, no do danas nitko nije reagirao. Prema hrvatskim zakonima, dogovornost za to kakvo meso dobivamo u trgovinama ne snosi mjerodavno Ministarstvo. Država nakon što veterinar izda potvrdu kojom jamči kakvoću i ispravnost na liniji klanja, human odnos prema životinjama i djelomice nadzire preradu, više nema odgovornosti. Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić kazao je kako je meso upotrebljivo sve do kad je zdravstveno ispravno.

ČOBANKOVIĆ: MESO NEMA ROK TRAJANJA
Prema hrvatskim zakonima, meso nema rok trajanja, no pazi se na zdravstvenu ispravnost, komentirao je ministar Petar Čobanković navode anonimnog radnika iz mesne industrije. Dodao je kako isti takvi propisi vrijede i za zemlje EU te da hrvatski objekti imaju odobrenja za izvoz u EU i SAD.
- Neki objekti imaju čak odobrenja za izvoz u NATO. Znači, to su sve područja s najvišim standardima u proizvodnji hrane - rekao je Čobanković.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • drug Tito_1 27.08.2010.

    togaj SFRJ nije bilo......uf u kakvoj smo mi uređenoj državi bili.....

  • carraro 27.08.2010.

    uskoro ce bit akcija u jednom hrvatskom trgovasckom lancu koji je uvezal dva šlepera mesa iz njemacka zarazenog samonelom,a i to sta pricate za selo bas i nije tako kak mislite jedino ak imate svoga farmera kojem dobro vjerujet jel je jedan kod mene hranil svinje i prodaval a sebi kupoval od drugih a to sto se radi po tvornica to je svagdje kod nas a ne samo kod jednog.

  • tužni šokac 27.08.2010.

    jedino riješenje remetinec majku im h.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare