To je to što me zanima!

Što kada prostitutke ostare? I one imaju umirovljenički dom...

CasU Xochiquetzal je osnovala bivša prostitutka koja je htjela zbrinuti svoje starije kolegice koje su bile prisiljene spavati na ulicama jer nisu imale kamo otići
Vidi originalni članak

Žene koje su godinama prodavale svoje tijelo, a neke to još uvijek čine, zaboravljene i odbačene od svih ostavljene su da se u svojim poznim godinama snalaze kako znaju na ulicama Mexico Cityja. 


 
Zato je tadašnji gradonačelik Andres Manuel Lopez Obrador 2006. pomogao otvoriti Casa Xochiquetzal, starački dom za prostitutke starije od 60 godina. Dom je osnovala bivša prostitutka koja je htjela zbrinuti svoje starije kolegice koje su bile prisiljene spavati na ulicama jer nisu imale kamo otići, javlja Atlas Obscura. Većina stanarki doma bile su prisiljene na prostituciju i svoje su tijelo prodavale desetljećima. Casa Xochiquetzal prvo je mjesto na kojem mogu osjetiti sigurnost.

Osim smještaja, dom im osigurava i hranu te psihološko savjetovanje kako bi se lakše nosile s onime što su u životu prošle te im pomaže da otkriju svoja ljudska prava i dostojanstvo. 

Neke od žena koje žive u Casa Xochiquetzalu i dalje se bave prostitucijom jer im treba novac kako bi pomogle svojim obiteljima ili si priuštile stvari koje im nisu osigurane u domu koji ima ograničeni budžet.

Inače, dom je dobio ime po aztečkoj božici cvijeća, ljubavi, zadovoljstva i ljepote Xochiquetzal.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • alternativac 30.07.2016.

    Zašto bi bile diskriminirane? One su pronašle način kako zarađivati i uzdržavati svoju obitež iz "najstarijeg zanata". Šteta što se više uvažavaju lopovi, ubojice, silovatelji...

  • saptacicaduhovima 30.07.2016.

    Baš ste glupi ko točkovi. A što je žena glupom i blesavom mužu nego to isto. One bar nisu teglile na leđima budalu dobar dio života. Nije ni sudbina starih vi biste rekli "poštenih" žena bolja. Voljela bih da obične žene progovore... pa da čujemo što je moral žene i muški ugled muža. Svi muškarci koji misle da ih žena nije prevarila, baš su dvorske lude

  • biberrr 30.07.2016.

    Sirotinja i financijski i moralno,i takvima treba pomoći. I one što rade u tim poznim godinama ne mogu više zaraditi niti da se prehrane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare