To je to što me zanima!

Što nam je donijela ova školska godina: Skandal s prvom damom i inflacija odlikaša...

Iako su prvo polugodište opet obilježili korona, maske i cijepljenje, vratili su se stari problemi poput pritisaka roditelja i ravnatelja na nastavnike, lova na petice zbog upisa srednje, manjka stručnog kadra...
Vidi originalni članak

Doživio sam pritiske roditelja kao učitelj, no ne kao i ravnatelj. I odmah mogu reći da ne bih ni htio mijenjati ocjenu, pa pod cijenu da dam ostavku. Jednom kad popustite, nema kraja, bez obzira na to o kome je riječ. O prvoj dami ili roditelju koji nije poznat javnosti. Kad bi mi netko rekao da dignem ocjenu, rekao bih ne. Tako bih to riješio jer nemamo kome to prijaviti. Kome da prijavim? Policiji? Ministarstvu? Od prvoga dana stojim iza svojih učitelja i smatram da iza ocjena koje su dali učeniku moraju stajati i sami učitelji. Na kraju krajeva, oni su s djecom u razredu i znaju koliko dijete zaslužuje. Treba se držati kriterija.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • 19.07.2022.

    Najveću štetu svojoj djeci rade roditelji koji vrse pritiske na učitelje i nastavnike. Prije su ocjene bile pokazatelj pravog znanja a danas su virtualna, imaginarna i jadna kategorija. Sramota.

  • Mislilac 19.07.2022.

    85% djece prolazi s 5. Školstvo dotaknulo dno.

  • samouprolazu 19.07.2022.

    Ocjene treba ukinuti. Prijem u srednju, fakultet, ... obavezno prijemni ispit(prolaz - upis, pad - nemas srece), i nema bodova na ocjene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare