To je to što me zanima!

Što sukob oko Sjevernog toka 2 znači za Hrvatsku: 'Rusi prijete, to bi bila katastrofa za EU i nas'

EU je ovisnik o ruskom plinu i nafti. Ako Rusija prestane izvoziti, bit će sigurno značajno povećanje cijena. To bi bila katastrofa za cijelu Europu, a time i Hrvatsku, rekao je energetski eskpert Davor Štern
Vidi originalni članak

Priznanjem separatističkih područja na istoku Ukrajine, Rusija je stvorila potpuno novu situaciju i zbog najnovijeg razvoja događaja moramo iznova sagledati situaciju, a to se tiče i projekta Sjeverni tok II. Izjavio je to njemački kancelar Olaf Scholz i od ministarstva gospodarstva zatražio ponovno ispitivanje tzv. sigurnosti opskrbe, što je preduvjet za izdavanje dozvole za rad.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • ivan lantran 23.02.2022.

    Hrvatska toliko bogata plinom da moramo bit ovisni o drugima...to nema u pm..naravno ima samo kod nas.

  • aciviij 23.02.2022.

    Uvijek dođe trenutak kada se nešto mora presjeći. Zna biti bolno i nezgodno, ali nekada nema alternative. ................................................... Ako je amputacija noge jedina alternativa gangreni, onda nema druge. .......................................................................................................................................................... Tako je i s Putinovom Rusijom. Ne može i ne smije si Europska Unija koja je ekonomski deset puta veća od Rusije (3 x više stanovnika) dozvoliti da je na povocu vodi ruski diktator. Pogotovo jer se ugrožava i sigurnost njezinih članica. Ako Putinu prođe Ukrajina, tko garantira da mu neće pasti na pamet da je od Kaliningrada do "nove ruske granice" sve ruski teritorij?

Komentiraj...
Vidi sve komentare