To je to što me zanima!

Što sve neće smisliti: Iz osvete mu je 'složio' prometni kolaps

Demokratski gradonačelnik nije podržao Christija u utrci za guvernera. Zato su ga guvernerovi suradnici odlučiti kazniti i smanjiti mu popularnost među građanima
Vidi originalni članak

Guverner New Jerseyja Chris Christie našao se u središtu skandala. Njegovi bliski suradnici namjerno su prouzročili prometni kolaps kako bi se osvetili njegovom protivniku, demokratskom gradonačelniku gradića Fort Leeja Marka Sokolicha.

Namjerno prouzročili kolaps

Zamjenik šefa njegova ureda naredio je svojim povjerenicima u prometnom nadzornom središtu da zatvore dva traka pred mostom George Washington koji spaja Fort Lee i New Jersey, piše BBC.

Nastao je veliki prometni kolaps u kojem su najgore prošli građani koji su kasnili s djecom u vrtiće, škole, a zatim i na posao.

Htio kazniti protivnika

Cilj je bio smanjiti gradonačelnikovu popularnost među građanima. Cristie se htio osvetiti gradonačelniku jer ga nije podupro u njegovoj utrci za guvernera.

Niz e-mailova i tekstualnih poruka koje su izašle u javnost dokazuju njegovu umiješanost u slučaju.

Iako je u početku negirao sve optužbe, popustio je pred dokazima.

Osudio djelo svojih suradnika

Crhistie je osudio ponašanje svojih suradnika. Kazao je da je ogorčen takvim ponašanjem koje je najviše naštetilo građanima.

Ovaj skandal mogao bi ozbiljno ugroziti Christijeve šanse na predstojećim predsjedničkim izborima.

Sokolich: Neka se ispričaju i nadoknade sve troškove

Sokolich, koji je inače porijeklom iz Hrvatske, izjavio je da nikad nije izričito odbio podržati guvernera. Sumnjao je da bi mogla biti riječ o osveti, no s optužbama se povukao sve dok u medije nisu procurili e-mailovi. 

– Kad sam doznao da je zaista riječ o namjernom činu, nisam mogao vjerovati da bi netko mogao biti toliko sitničav da ugrozi dobrobit jedne cijele zajednice. Zahtijevamo ispriku te da se netko obrati ljudima koji su na hitnu pomoć čekali tri ili četiri puta dulje nego inače. Moraju se ispričati obiteljima koje nisu stigle dovesti djecu u školu te nadoknaditi sve troškove koji su u četiri dana nastali zbog ove situacije – rekao je Sokolich. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MAre_32 09.01.2014.

    Most spaja Fort Lee i New York!

  • mindanao 09.01.2014.

    christijeva bratija ga je tamo vrijeđala sa 'mali srbin' ali im je sokolovic rekao da je on hrvat.ova informacija nedostaje u clanku.zasto.

  • Lina39 09.01.2014.

    Valjda ne kradu pa im je ovo jedina šansa da dođu u novine i da se osvete psinama jedan drugome.Vjerojatno postoje i gore smicalice samo ne znamo za njih.To ti je političar-ne bira sredstva da dođe do cilja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare